Nieuws

Hoera voor Chiquita bananen op Wereldvoedseldag!

Nieuws

oktober 12th 2020 ・ 4 leestijd in min

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag en de 75e verjaardag van de oprichting van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Het perfecte moment om één van 's werelds top vijf gewassen en één van de populairste fruitsoorten in het zonnetje te zetten: de banaan.

Het thema van de Wereldvoedseldag van dit jaar is ‘Groeien, voeden en behouden ‘. Samen. Onze acties zijn onze toekomst.’ Op deze dag vieren we de mensen die ons voedsel produceren, planten, oogsten, vissen of vervoeren. We roepen het publiek op om deze #FoodHeroes te bedanken die – hoe de omstandigheden ook zijn – hun gemeenschappen en daarbuiten voorzien van voedsel, door te helpen groeien, voeden en onze wereld te behouden.

Chiquita bananen zijn in veel landen een waardevolle voedselbron tijdens seizoenen waarin er weinig ander voedsel beschikbaar is. De bananenplant produceert het hele jaar door namelijk zijn zonnige gele vruchten. Dit is vooral belangrijk voor landen die niet veel van hun eigen voedselbronnen produceren. Chiquita heeft ook de nodige voedselhulp van zijn plantages ondersteund en verstrekt door middel van partnerschappen zoals Feeding America, maar ook door ziekenhuizen en schooldistricten over de hele wereld.

Hoera voor Chiquita bananen op Wereldvoedseldag!

Onze bananen zijn niet alleen lekker… ze zijn ook supergezond, natriumarm en zitten boordevol belangrijke vitamines (vooral vitamine C en B6), oplosbare vezels en essentiële mineralen zoals kalium en magnesium. Dit maakt ze een belangrijk onderdeel van de wereldwijde vraag naar gezond eten.

Chiquita is ook een wereldwijde leider op het gebied van voedselduurzaamheid en loopt voorop in discussies in de sector over duurzame landbouw. Daarnaast werken we er hard aan om ervoor te zorgen dat onze plantages zo ecologisch mogelijk zijn… en bovendien prettig om op te werken.

Bananen zijn één van de meest duurzame voedingsmiddelen die er zijn. Bij Chiquita onderzoeken we elk aspect van ons bedrijf om te zien waar we onze ecologische voetafdruk en onze impact op het milieu kunnen verkleinen. We hebben de afgelopen jaren enorme vooruitgang geboekt en we blijven onszelf voortdurend verbeteren.

Hoera voor Chiquita bananen op Wereldvoedseldag!

Bananen vormen ook een belangrijk onderdeel van een plantaardig voedingspatroon. Ze zijn het ideale voedsel voor iedereen die een gezondere en duurzamere levensstijl wil leiden. Chiquita bananen hebben de beste smaak van allemaal en zijn van topkwaliteit. Dus wat je voorkeur ook is… ze vormen een uitstekende aanvulling op je winkelmandje.

Bananen zijn ook ongelooflijk veelzijdig. Neem een banaan die al in zijn handige, stevige jasje zit mee als tussendoortje voor onderweg, maak een banaan onderdeel van een heerlijk ontbijt, of tover bananen om tot een hoofdingrediënt van een verrukkelijk toetje.

Bij Chiquita zijn we trots op onze rol als een bedrijf dat gelooft in ‘groeien, voeden, behouden en doneren’ als fundamentele doelstellingen. We moedigen iedereen in ons bedrijf, onze toeleveringsketen én daarbuiten aan om geweldig, gezond voedsel voor de wereld te maken.

Ga voor meer informatie naar https://www.chiquita.be/

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link