Duurzaamheid Nieuws

Chiquita lanceert haar koolstofdioxide verminderingsprogramma “30BY30”, waarmee ze de weg wijst in de strijd tegen klimaatverandering

Duurzaamheid Nieuws

maart 25th 2021 ・ 2 leestijd in min

Vandaag kondigt Chiquita de lancering aan van een groot programma om de CO2-uitstoot van haar activiteiten tegen het einde van 2030 met 30% te verminderen. Oftewel “30BY30”. Dit is ingediend bij het SBTi (Science Based Target Initiative). Het SBTi is verantwoordelijk voor het meten van en rapporteren over onze vooruitgang. We zijn er ook trots op dat Chiquita het eerste wereldwijde fruitbedrijf is dat zich inzet om zijn doelen en vooruitgang onafhankelijk te laten controleren en verifiëren door het SBTi.

Begin 2020 hebben we opdracht gegeven voor een Koolstofvoetafdruk onderzoek om de belangrijkste aandachtsgebieden voor CO2-uitstootvermindering te identificeren in overeenstemming met het Verdrag van Parijs. Dit maakte de weg vrij om samen te werken met het SBTi om een onafhankelijke evaluatie van onze gestelde doelen en vooruitgang te garanderen. We vinden dat vooruitgang ten opzichte van onze doelen (of zelfs een tekortkoming) moet worden gecontroleerd.

We hebben een volledig uitgewerkt stappenplan tot 2030. Er zijn duidelijke doelstellingen geformuleerd om het energieverbruik te verminderen, over te schakelen op groenere elektriciteit met behulp van zonnepanelen of windturbines, dieselgebruik te vervangen door over te schakelen op biobrandstoffen of elektrische voertuigen, en de stikstofuitstoot van meststoffen te verminderen, naast andere initiatieven. Om dit te bereiken zijn investeringen en kosten nodig, en moet er slimmer worden gewerkt.

Chiquita is launching its “30BY30” Carbon Reduction Program - leading the way to fight Climate Change

Bij Chiquita zijn we ‘boeren in hart en nieren’ en landbouw is de kern van onze activiteiten. “Wij geven om onze planeet en onze plaats daarop”, zegt Carlos Flores, voorzitter van Chiquita. We verbouwen al meer dan 120 jaar land in Midden-Amerika, en we zijn er getuige van dat ons klimaat aan het veranderen is. De opwarming van de aarde zorgt voor meer regen, orkanen en overstromingen die een negatieve invloed hebben op de bestaanszekerheid van onze werknemers, hun gezinnen en de gemeenschappen waarin ze leven, evenals een consistente productbeschikbaarheid voor onze klanten en consumenten.

Dit koolstof initiatief is slechts een deel van onze algemene aanpak van klimaatverandering die binnen de 3 aandachtsgebieden van onze Behind the Blue Sticker-benadering van duurzaamheid valt. Via ons programma Farmers’ Code en met systematische verjonging en herinrichting van landbouwbedrijven maken we ze zo koolstofefficiënt mogelijk. Met ons programma Being a Good Neighborinvesteren we in de sociale infrastructuur van gemeenschappen, herbebossing en beschermen de biodiversiteit door middel van gemeenschapsprojecten. Onze Nogal Wildlife-corridor in Costa Rica en het San San Pond Sak-moerasproject in Panama zijn twee reeds lang bestaande voorbeelden. Als onderdeel van het programma For the Greater Good hopen we dat onze “30BY30” anderen in de industrie zal inspireren om hun eigen wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voor CO2-vermindering te volgen.

Voor ons allemaal bij Chiquita betekent deze ’30BY30′-inzet een spannende mijlpaal in onze langdurige toewijding aan duurzaamheid en het plaatst Chiquita voorop in de strijd tegen klimaatverandering.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link