Duurzaamheid Gezondheid En Voordelen Nieuws

Ga voor groen met Chiquita! Goed voor jou, goed voor de planeet

Duurzaamheid Gezondheid En Voordelen Nieuws

juli 13th 2022 ・ 8 leestijd in min

Wanneer je aan Chiquita bananen denkt, denk je waarschijnlijk aan geel fruit. En ja, een rijpe banaan is echt overheerlijk, de fantastische smaak van de tropen die je dag wat zon geeft. Het zal je misschien verbazen dat een groene Chiquita banaan niet alleen vol voedingsstoffen zit, maar ook verbazingwekkend veelzijdig is.

Groen is natuurlijk de kleur van milieubewustzijn. De mensen die de milieubeweging hebben geïnspireerd, kozen voor groen om hen te vertegenwoordigen omdat we het associëren met natuur en versheid. Het is de kleur van het leven, vitaliteit, een nieuw begin. Groen gras zorgt voor een sterk contrast met het grijs van de steden en we trekken graag de stad uit om tijd door te brengen in de natuur, waar groentinten het kleurenspectrum domineren. En we zijn gewend geraakt aan het idee dat groen voedsel goed voor ons is. Het is een natuurlijk teken van gezondheid.

Klimaatneutraal

Chiquita bananen zijn perfect als je om je ecologische voetafdruk geeft. Een groene Chiquita banaan is het equivalent van 80 gram CO2 en bevat de juiste voedingsstoffen, waaronder kalium, vitamine C en vitamine B6, en veel vezels om je darmen gezond te houden. Omdat ze in de zon groeien, hebben ze geen speciale aandacht nodig en gebruiken ze veel minder energie dan sommige voedingsmiddelen. En ze blijven geruime tijd op natuurlijke wijze groen, zodat ze kunnen worden verscheept met minder energie, zoals per boot in plaats van met het vliegtuig. Ze komen zelfs in hun eigen verpakking! De schil van een banaan beschermt het fruit en er is geen individuele plastic verpakking nodig.

Bij Chiquita nemen we groen serieus. Chiquita helpt een positieve impact te creëren door de principes van duurzaamheid te implementeren in alle bedrijfspraktijken in het kader van het initiatief ‘Achter de blauwe sticker’. Bij Chiquita werken we voortdurend aan het co-creëren van waarde voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en de gemeenschap.

Vorig jaar bereikte Chiquita een spannende mijlpaal met de lancering van ons 30BY30-koolstofreductie-initiatief, geverifieerd door SBTi. Hiermee blijven we ons inzetten voor duurzaamheid en plaatsen Chiquita op de voorgrond in de strijd tegen klimaatverandering bij fruitbedrijven.

Voor groen gaan

Dus groen is goed! Vaak zie je in de winkels groene Chiquita bananen om te kopen en thuis te laten rijpen. Maar wist je wel dat je ook groene Chiquita bananen kunt eten? Ja, dat kan en ze zijn geweldig voor je gezondheid. Eet je Chiquita bananen groen en je krijgt nog meer vezels dan van gele bananen — geweldig voor een gezonde darm. Ze smaken iets minder zoet, maar dat compenseer je omdat deze bananen de meeste vitaminen en mineralen hebben van alle bananen, waaronder vitamine B6. B6 helpt bij het maken van rode bloedcellen en je stimuleert je imuunsysteem. Net als Chiquita bananen in alle kleuren, zijn ze een geweldige bron van kalium, met 10 g in een kleine banaan waarmee je ongeveer 18 procent van je dagelijkse behoeften binnenkrijgt. Kalium is cruciaal voor je zenuwstelsel en helpt je bloeddruk stabiel te houden. Bananen bevatten ook een goede dosis vitamine C, provitamine A en een heleboel mineralen.

Groene recepten van over de hele wereld

Geen wonder dat mensen over de hele wereld dol zijn op groene Chiquita bananen. De populariteit van het gebruik van groen bananenmeel voor recepten gericht op paleo, glutenvrij en koken zonder granen kent zelfs een opleving. Biomassa van groene bananen (groene bananen gemengd met water) wordt steeds bekender als een nieuw superfood vanwege de gezondheidsvoordelen.

Hier zijn enkele recepten om de eetlust op te wekken en om die voedzame groene Chiquita bananen uit je fruitschaal te gebruiken:

Garnalensalade met groene Chiquita banaan

In het Caribisch gebied eten mensen groene bananen als groente en genieten ze ervan in salades zoals deze. Groene Chiquita bananen zijn een perfecte partner voor garnalen en geven de versheid van zeevruchten een vitaminestoot in deze lichte en heerlijke salade.

Gebakken gemarineerde garnalen met erwten, rijst en gebakken groene banaan

Als je in de Caribische stemming bent, kun je met dit garnalen- en bananengerecht een recept uitproberen dat rechtstreeks uit het weelderige tropische groen van de eilanden komt. Scoor proteïnen met de groene Chiquita bananen. Ze zitten tjokvol vezels om je darmen gezond te houden.

Gezonde Thaise curry-kokosoep met Chiquita bananen

In Azië houden mensen op verschillende manieren van hun groene bananen, vooral in curry’s.

Je hebt er misschien nooit aan gedacht om je Chiquita bananen voor een soep te gebruiken, maar dit Thaise genot zal je aan het denken zetten. De combinatie van kokos en gebakken groene Chiquita banaan is een eenvoudige manier om meer vitamines op je bord te krijgen en waarop je verliefd wordt als je het eenmaal hebt geprobeerd.

Indiase kipcurry met Chiquita banaan, bloemkool en spinazie

Voeg wat vezels toe aan je kipcurry met groene Chiquita bananen. Met veel groene groenten die bijdragen tot de bioactieve verbindingen, zoals fenolen en resistent zetmeel, is dit een pikante manier om goede voedingsstoffen binnen te krijgen.

2022 is het jaar van herstel, terugkeer naar de natuur en zorg voor onze planeet, dus met welke kleur laat je dit beter zien dan Groen! Door groene Chiquita bananen in je voedingspatroon op te nemen, zorg je niet alleen voor je eigen gezondheid, maar deel je ook Chiquita’s visie op een groenere toekomst voor ons milieu.

Klik hier voor meer informatie over onze duurzaamheidsinitiatieven.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link