Bananen, misschien wel‘s werelds gezondste snack | Chiquita

Chiquita bananen

Voordelen van bananen: misschien wel het meest perfecte voedsel ter wereld!

Chiquita bananen behoren tot de beste superfoods en zijn een van de  handigste en gezondste tussendoortjes die er zijn. In de afgelopen eeuw zijn bananen onmisbaar in elke keuken geworden en niet zonder reden! Ons favoriete gele fruit is niet alleen erg lekker. Onze banaan verdient het om in jouw voeding te worden opgenomen.

Hier volgen zes redenen (afgezien van pure heerlijkheid, natuurlijk) waarom bananen het verdienen om uitgeroepen te worden tot ‘misschien wel ’s werelds meest perfecte voedsel’. Misschien wel doordat ze tal van positieve effecten hebben, van het ondersteunen van ons immuunsysteem en het helpen beschermen van ons hart tot ons lichaam voorzien van energie en vitamines.

1. Bananen zijn vet- en cholesterolvrij

2. Bananen zitten vol met kalium

3. Een geweldige bron van vitamines

4. Bananen geven een geweldige natuurlijke bescherming

5. Bananen zorgen langdurig voor energie

6. Bananen zijn gemakkelijk te pellen

1 2 3 4 5 6

Karakter en rijping van een banaan

Het karakter van een banaan verandert naarmate een banaan rijper en rijper wordt. Bananen worden groen geoogst en beginnen te rijpen zodra hun stengel van de plant wordt gesneden. Elke fase in de rijping past weer perfect bij een bepaald gerecht of de juiste techniek. Ontdek hieronder welke rijping bij welke gerechten past.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

We zouden graag van je horen!