Voordelen van bananen | Misschien wel het meest perfecte voedsel ter wereld | Chiquita

Chiquita bananen

Voordelen van bananen: misschien wel het meest perfecte voedsel ter wereld!

Chiquita Bananen zijn echt een superfood en een van de gezondste en handigste tussendoortjes die er zijn. In de afgelopen eeuw zijn bananen onmisbaar in elke keuken geworden en niet zonder reden! Ons favoriete gele fruit is niet alleen erg lekker, het is ook echt voedzaam.

Hier volgen zes redenen (afgezien van pure heerlijkheid, natuurlijk) waarom bananen het verdienen om uitgeroepen te worden tot ‘misschien wel ’s werelds meest perfecte voedsel’ doordat ze tal van positieve effecten hebben, van het ondersteunen van ons immuunsysteem en het helpen beschermen van ons hart tot ons lichaam voorzien van energie en vitamines.

1. Bananen zijn vet- en cholesterolvrij

Waarom zijn bananen een van de gezondste fruitsoort?Wat bananen betreft, zijn vet en cholesterol geen probleem. Deze vrucht is van nature cholesterol- en vetvrij, dus het is een gezonde optie voor bijna iedereen. Chiquita Bananen zijn een belangrijke bron van resistent zetmeel, vooral wanneer de bananen nog een beetje groen zijn. Dit zetmeel noemen we ‘resistent’, omdat het goed bestand is tegen de spijsvertering, wat inhoudt dat ons lichaam het heel langzaam verteert. Dit betekent dat er veel minder calorieën uit een banaan kunnen worden gehaald dan uit een vergelijkbare hoeveelheid koek of snoep. Ook als je een speciaal dieet volgt (paleo, glutenvrij, zuivelvrij, vegan, Whole30 (zonder toegevoegde suikers), graanvrij, suikervrij of plantaardig), is een Chiquita Banaan de ideale vervanger voor geraffineerde eieren of bloem. En ideale suikervervangers.

2. Bananen zijn een van de beste kaliumrijke fruitsoorten

De voordelen van kalium zijn bijna eindeloos. Dit enkele mineraal kan de bloeddruk helpen verlagen, het hart beschermen en het risico op hartaandoeningen verminderen. Het helpt ook het zenuwstelsel te ondersteunen en de spierfunctie te verbeteren. Als je sneller wilt herstellen van een zware training – je raadt het al – kan kalium je ook daar bij helpen. En wat is het beste product om dit wondermineraal binnen te krijgen? Nou, een middelgrote banaan bevat maar liefst 400 milligram ervan, bijna 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

3. Bananen zijn een geweldige bron van vitamines

Onze nuttige vrucht zit boordevol antioxidanten en essentiële mineralen zoals riboflavine (vitamine B2), die bloedarmoede, staar en gebarsten lippen helpt te voorkomen en ervoor zorgt dat je huid er op zijn best blijft uitzien. B2 is ook heel belangrijk voor het op peil houden van de energievoorraad van het lichaam en helpt ons bij het absorberen en activeren van andere gunstige vitaminen en mineralen. Eet een banaan en voilà! Dat is gelijk 35 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid B6: een vitamine die de sleutel is tot celgroei. Ons vriendelijke gele fruit bevat ook een gezonde portie mangaan, die de botten en het metabolisme ondersteunt, en een vleugje magnesium, vitamine A, ijzer, koper en andere essentiële vitamines en mineralen die ervoor zorgen dat ons lichaam in topconditie blijft. De vitaminen E en C, die beide als antioxidant werken, en het natuurlijke vocht van de vrucht bieden ook geweldige schoonheidsvoordelen. Ze revitaliseren en hydrateren de vermoeide huid namelijk.

4. Bananen geven een geweldige natuurlijke bescherming

Vitamine C is de allrounder van de natuur en houdt het immuunsysteem op peil. Er zit 10 milligram van deze krachtige vitamine in elke banaan, dus deze vrucht is een held als het om het versterken van de afweer van je lichaam gaat. Chiquita Bananen zijn een fantastische bron van vezels en dan van een speciale soort: de oplosbare vezels. Deze verlagen slechte cholesterol en het risico op coronaire hartziekten en diabetes type 2.

5. Bananen zorgen langdurig voor energie

Als we voor ons lichaam zorgen, vooral na een geweldige workout, hebben we elke energieboost nodig die we kunnen krijgen. Bananen bevatten niet alleen veel vitamines, maar ook eenvoudige koolhydraten, wat een geweldige manier is om snel energie op te nemen. Of je nu een snack nodig hebt om je de hele middag door te gaan of brandstof voor je training: bananen zijn de oplossing. Het is dan ook niet verwonderlijk dat duursporters en hardlopers weglopen met Chiquita Bananen – we zijn niet voor niets de partner van veel hardlopers en marathons overal ter wereld, waaronder de bekende marathons van New York, Disney en Athene.

Voeg dus een beetje felgele vreugde toe aan je dagelijkse routine en we beloven dat je lichaam blij zal worden!

6. Bananen zijn gemakkelijk te pellen

Weet jij wel hoe je een Chiquita Banaan pelt?

Zie je het uiteinde van de stengel van de banaan waar de meeste mensen de schil openmaken? Daar waar de vrucht van de plant is gesneden? Draai je banaan nu eens om en kijk naar het knobbelige, puntige topje aan het andere uiteinde. Knijp dit tussen je wijsvinger en duim – dit zal de schil van de banaan netjes splitsen, zodat je deze kunt terugpellen. Super makkelijk!

Ze zijn de ultieme fastfood omdat ze in een handige, stevige verpakking zitten waarin je ze overal mee naartoe kunt nemen. Bovendien is die verpakking ook nog eens composteerbaar!

1 2 3 4 5 6

We zouden graag van je horen!