Nieuws

Vier de bananenzon met de kortste nacht van je leven!

Nieuws

maart 30th 2020 ・ 10 leestijd in min

Op de 21e augustus reizen er miljoenen mensen naar Hopkinsville, KY, Carbondale, IL en andere Amerikaanse locaties die zich op het directe pad van de langverwachte zonsverduistering bevinden.

Deze unieke gebeurtenis is overal op internet het gesprek van de dag. De volgende keer dat zoiets zich weer voordoet is over 200 jaar, dus het is nu of nooit!

Wie zich op een plek bevindt met een goed uitzicht zal een van de meest verbazingwekkende natuurlijke spektakels zien, wanneer de maan de zon volledig bedekt. Als klap op de vuurpijl zal gedurende twee glorieuze momenten voor en na de totale zonsverduistering, Chiquita – met de maan in een bijrol – de bal van vlammend gas transformeren in de halve maanvorm van een gigantische Chiquita banaan in de lucht (dank je wel, Moeder Natuur, dit soort publiciteit kun je niet kopen).

Ook wanneer je niet op een plek bent waar je het kunt zien, kun je het nog steeds ervaren. Omdat de zonsverduistering minder dan drie minuten duurt, wordt het de kortste nacht van je leven. Dus vier terwijl je wacht tot de dag in de nacht verandert alle dingen die banaan zijn op een Chiquita feest ter ere van de bananenzon.

Helaas konden we het spektakel niet naar een weekend verzetten. Hoe dan ook, maak van je kantoorlunch een unieke ervaring, of overtuig je leraren ervan dat dit de perfecte gelegenheid is om de bananenzon te vieren met een pop-upfeestje! Maak er een leuke leerervaring van!

Bananen en de zon gaan hand in hand. Beide zijn ze geel, opgewekt en laten mensen glimlachen (het mannetje van de maan ziet er altijd zo serieus uit, maar zelfs kleine kinderen tekenen de zon met een gigantische glimlach).

Hier zijn enkele leuke ideeën om je evenement te bananificeren:

Gaan met die banaan

Als je in staat bent om ofwel voor, tijdens of na het grote evenement de zonsverduistering in stijl te vieren, kun je creatieve inspiratie opdoen met deze hemelse snacks. Prik hele geschilde bananen op ijsstokjes, dompel ze in geelgekleurde witte chocolade, rol ze door noten en kokos en vries ze in. Als je ook de maan een beetje in het zonnetje wilt zetten, kun je het andere uiteinde in wat donkere chocolade dippen.

Organiseer je een barbecue? Maak een paar Chiquita Bananen-notenbrood s’mores. Maak zakjes van aluminiumfolie waar een ​​in de lengte gesneden banaan in past, die nog in de schil zit. Vul het met honing, kaneel, chocoladestukjes en mini-marshmallows. Knijp de randen samen om ze te sluiten en gril ze op de BBQ tot het zacht wordt en in een kleverige en verrukkelijke brij verandert. Eet met een lepel. Gooi alsjeblieft je bananenschil op de juiste manier weg … je weet dat ze glad zijn. Vind hierandere geweldige recepten

Celebrate the Banana sun with the shortest night of your life

Maak eens een buiging, banaan

Zet een bananensplit-spacebar op waarin allerlei zonnige creaties worden gemaakt. Voorzie je bar van lekker veel gesneden bananen, diverse smaken ijs, fudge- en karamelsauzen, noten en slagroom. Maak foto’s en de meest Instagram-waardige creatie wint een prijs.

Hier is er een die je leraren leuk zullen vinden – organiseer een quiz over bananen en zonne-energie. Hoe heet een bundel bananen? Hoeveel bananen zou je op elkaar moeten stapelen om bij de Chiquita bananenzon te komen? (9,4 miljard) Hoeveel aardes zouden er in de zon kunnen passen? (Ongeveer een miljoen)

En we hebben ook een alternatieve versie van prik de staart op de ezel… Plak de sticker op de Chiquita banaan. Wie kan het beroemde blauwe bananensymbool voor versheid precies in het midden krijgen? Je kunt hier nog meer inspiratie opdoen

Bananen kun je niet alleen eten

Bananen zijn ook perfect knutselmateriaal voor kinderen. Snijd bananenvormen uit dun geel knutselschuim. Of snij halve maanvormen uit de randen van een witte papieren plaat en verf ze geel. Zorg voor allerlei knutselmateriaal, zoals verf, markers en ster-, zon- en maanstickers. Verander ze in koelkastmagneten of bladwijzers als aandenken aan deze gedenkwaardige gebeurtenis.

Wat dacht je van een Chiquita bananenzonpiñata met een ruimtethema gevuld met allerlei soorten astronomische lekkernijen, waaronder Starburst en natuurlijk Orbit- en Eclipse-kauwgom en pepermuntjes? Doe er wat snoepbanaantjes bij die de bananenzon voorstellen en elke zoetekauw zal staan te springen om de piñata een oplawaai te verkopen.

Wie houdt er niet van een goede selfie? Teken een gigantische gele Chiquita banaan op een wit vel of een groot stuk karton en maak ruimte voor een gezicht. Hang het op zodat mensen kunnen poseren voor foto’s en verover met je gebananificeerd zonsverduisteringsfeestje de sociale media.

Graag gedaan!

Je hoeft niet ver weg te gaan om drie minuten duisternis te zien, wanneer de echte ster van de dag, de Chiquita-bananenzon, overal te zien is!

Celebrate the Banana sun with the shortest night of your life

Als je de zonsverduistering in het echt wilt bekijken, kun je de verduistering live bekijken op de Chiquita Facebook-pagina op 21 augustus om 9:15 PST.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link