Nieuws

Let’s Go Bananas: Een fruitige modetrend

Nieuws

maart 30th 2020 ・ 10 leestijd in min

Fruit zie je deze dagen overal in de mode terug en bananen, met hun heldere, vrolijke kleuren en lachende vorm, lenen zich uitstekend voor een moderne, leuke look, of dat nu op behang is, op schoenen of op jurken.

Textiel-, interieur- en mode-ontwerpers creëren must-haves geïnspireerd op de bladeren, schillen, vorm, kleur en alle andere dingen banaan. Het lijkt erop dat er wereldwijd een heleboel mensen zijn die gaan met die banaan!

Een van de belangrijkste trendsetters die deze trend omarmde is Charlotte Olympia, de Britse schoenontwerper wiens recente show tijdens de Fashion Week in Londen furore maakte.

Let’s Go Bananas: A Fruity Fashion Trend

Olympia – wiens schoenen worden gedragen door een leger van serieus stijlvolle sterren, van Beyoncé tot Taylor Swift, ontwierp een adembenemende retrocollectie geïnspireerd op Miss Chiquita en de iconische Braziliaanse vlam, Carmen Miranda. De fruitige schoonheid van Miss Chiquita en de pakkende jingle deden een creatieve vonk in Charlotte ontspringen, met een samenwerking met het geliefde bananenmerk als logisch gevolg. Olympia besloot een collectie te lanceren die “Let’s go bananas” heet en die al deze vrolijkheid en plezier tot leven brengt. De collectie bevat een overheerlijk kleurenpalet en een cocktail van tropisch fruit en bloemen op schoenen en portemonnees.

De belangrijkste gele troef van de show was … je raadt het al, bananen. Het leuke fruit was overal. Sommige modellen waren gekleed in bananenkostuums. Andere dansten de catwalk af en slingerden gigantische pluche bananen rond als slingers. Daarnaast vertoonden er zich ook speelse bananen op de carnavaleske schoenen, hoeden en handtasjes.

De showstoppende collectie is een virtuele fruitsalade. Opvallende kenmerken zijn de charmante, campy gestapelde leren en suède plateauzolen met de eigenzinnige naam “Bananas Is My Business” en de versie met spikes, “Juicy Dolly”.

Let’s Go Bananas: A Fruity Fashion Trend

Je raakt helemaal tutti frutti van Olympia’s torenhoge plateauzolen met fruitige print en vergeet ook de “Fruitsalade” -pantoffels niet, met borduurpatroon van je dagelijkse vitaminebommen.

Haar brutale banaanbladeren hebben op bananen geïnspireerde bandjes met een jungle-groene leren zool. De “Banana-Rama” heeft een bovenstuk met uitgesneden bananenbladeren.

En er is een echt middelpunt dat is genoemd naar de godin van alle bananen: De “Chiquita”-pumps die een statement maken met een vrolijke Miss Chiquita gele banaan aan de zijkant, compleet met lange zwarte flirterige wimpers, blozende wangen en roze lippen. Ze passen perfect bij Olympia’s lijn van bananen- en ananasvormige tassen en die met tropische opdruk.

Probeer eens wat kleurrijke accessoires. Zet die bloemenprinten maar aan de kant en ga voor het fruit!

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link