Nieuws Sports

Hardloper in Chiquita bananenpak breekt wereldrecord halve marathon

Nieuws Sports

maart 31st 2020 ・ 10 leestijd in min

Atletiekcoach Melvin Nyairo droomde ervan op een dag het Guinness World Record™ in de wacht te slepen voor de snelste halve marathonloper verkleed als fruit.

De droom van Melvin paste prima bij de missie van Chiquita om te laten zien dat een actieve en gezonde levensstijl erg leuk kan zijn. Chiquita heeft hardlopers en atleten door de jaren heen altijd gesteund. Nadat Melvin de aandacht op zich vestigde door verkleed als een Chiquita banaan de halve marathon te lopen in Californië, besloot Chiquita om Melvin te helpen met een schil-derachtig bananenpak, trainingsspullen, gezonde Chiquita bananen en een retourticket naar Toronto. Op 20 oktober kwam de droom van Melvin uit tijdens de halve marathon van de Scotiabank langs het Ontariomeer in Toronto.

Melvin liep fris en vooral fruitig, en binnen een tijd van 1:15:35 over de finish, waarmee hij het oude record van 1:19:13 verbrak. Om zijn geweldige prestatie te vieren, beloonde Chiquita hem met een jaar lang gratis bananen. Melvin is nu Officially Amazing™(de titel die hoort bij een vermelding in het Guinness Book of Records).

Jamie Postell, verkoopdirecteur Noord-Amerika voor Chiquita, zegt: ‘Chiquita vindt het altijd leuk om mensen op een ludieke manier te laten zien dat bananen een gezonde snack zijn. En wat is er nu leuker dan een marathon te lopen in een geel Chiquita bananenpak. We vinden het fantastisch dat we Melvin hebben kunnen helpen om zijn droom waar te maken en hopen dat hij zal genieten van onze zalige bananen terwijl hij aan het trainen is voor toekomstige lopen.’

Tijdens mijn jeugd in Kenia was ik al dol op bananen en bananen geven mij altijd nieuwe energie tijdens het trainen. Het was dan ook een voor de hand liggende keuze om de halve marathon verkleed als banaan te lopen. Het was een eer om een wereldberoemd merk zoals Chiquita te mogen vertegenwoordigen, en het verbeteren van een wereldrecord is een ervaring die me mijn hele leven bij zal blijven.

Melvin Nyairo
Chiquita gaat als een speer over recordbrekende hardloper

Chiquita bananen zitten boordevol gezonde voedingsstoffen en zijn een heerlijk tussendoortje dat je gemakkelijk mee kunt nemen in een rugzak of sporttas. Bananen bevatten kalium, een mineraal dat van belang is voor de aanmaak van droge spiermassa, terwijl de vezels en suikers in bananen je een langdurige energieboost geven.

Chiquita bananen kunnen een belangrijk deel uitmaken van een gezonde levensstijl, en op onze website staan een heleboel gezonde recepten die fit en gezond leven leuk én lekker maken. We hebben er enkele voor je op een rijtje gezet:

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link