Sports

Beste work-out bananen smoothies

Sports

mei 4th 2021 ・ 4 leestijd in min

Een eiwitsmoothie is simpelweg perfect als tussendoortje na een work-out, en wat er echt geweldig aan is: smoothies maken is supereenvoudig. Stop gewoon een paar ingrediënten in een blender (of gebruik een staafmixer), even mixen en je bent klaar. Zo simpel is het. Lekkere, hoogwaardige Chiquita bananen zijn een van de beste ingrediënten om in een smoothie voor na een work-out te gebruiken - we zullen hieronder in meer detail bekijken waarom ze het perfecte ingrediënt in een smoothie voor een work-out zijn.

Gezonde smoothierecepten

Je zult merken dat het maken van een smoothie een gemakkelijke en heerlijke manier is om al deze goede ingrediënten na een work-out (of ervoor, waarom niet?) binnen te krijgen. We hebben een aantal geweldige nieuwe recepten om je op weg te helpen met het maken van smoothies op onze website – bekijk hieronder deze toppers voor de work-out.

Eiwitshake vóór het sporten met banaan en mokka van Chiquita

Work-out eiwitshake met banaan en mokka van Chiquita

Het maken van een bananen smoothie was nog nooit zo leuk als met dit recept – de diepe, fluweelzachte smaak van koffie in combinatie met chocolade is zo lekker dat het je zal verbazen dat het ook nog eens erg gezond is. Dit is precies wat je nodig hebt om je in de stemming te brengen voor het sporten.

Work-out eiwitsmoothie met banaan en bessen van Chiquita

Work-out eiwitsmoothie met banaan en bessen van Chiquita

Bessen samen met een banaan toevoegen aan je smoothie voor na het sporten is een geweldige manier om wat pit toe te voegen en de gezondheidsvoordelen te vergroten voor een extra gezonde boost na het sporten. Als je na het sporten weg moet (wie heeft het tegenwoordig niet druk?), zal deze verfrissende bananen smoothie zowel je lichaam als je smaakpapillen verwennen.

Banaan en chocolademelk voor na het sporten van Chiquita

Dit is een smoothie om echt van te genieten, dat beloven we! De combinatie van rijke, zoete cacao en de geweldige smaak van een Chiquita banaan past perfect en is absoluut het beste als je in de stemming bent om een bananen smoothie te maken. Chocolademelk is al een grote favoriet voor het hele gezin, en het toevoegen van een Chiquita banaan maakt de textuur alleen maar beter – voor een geweldige zomerse traktatie, vries je de stukjes banaan in voordat je ze in je smoothie mengt voor een echt koele en heerlijke traktatie.

  • 1 Chiquita banaan
  • 1 cup/235 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 schep chocolade-eiwitpoeder
  • 3 eetlepels ongezoet cacaopoeder
  • 1 theelepel bruine suiker (optioneel)
  • 1 kopje ijs

Voeg eenvoudig alle ingrediënten toe in een krachtige blender en mix tot een gladde massa. Giet het in een glas en geniet ervan.

Waarom een smoothie voor na het sporten?

De beste smoothies voor na het sporten bevatten een mix van gezonde eiwitten en koolhydraten – eiwitsmoothies zijn gewoon geweldig. Als je klaar bent om te ontspannen en af te koelen na je work-out, is het geweldig om iets te pakken dat zal helpen om die vermoeide spieren te herstellen en te revitaliseren en dat je helpt te ontspannen. Een smoothie maken met een heerlijke Chiquita banaan is een geweldig idee, want het bevat niet alleen belangrijke vitamines, mineralen en vezels (zoals je hieronder zult zien). Als je een banaan aan een smoothie toevoegt, krijgt het een rijkere smaak en krijgt de smoothie een dikkere textuur zonder de calorieën en dikke nadelen van andere opties zoals volle room.

Als je magere of halfvolle melk gebruikt bij het maken van smoothies, is dat een duidelijke bonus voor je gezonde levensstijl – en met die magische banaan erin, zul je nooit het verschil merken met een smoothie met een hoog vetgehalte. Het is ongelofelijk!

Smoothies voor na het sporten zijn goed voor je omdat je spieren hun kortetermijnvoorraad glycogeen opgebruiken als je je work-out doet, dus zoeken ze naar een manier om dit weer aan te vullen. Dit betekent dat de beste manier om nuttige koolhydraten voor je spieren te krijgen, is door middel van licht verteerbaar, energierijk voedsel dat rijk is aan vezels, waardoor je lichaam gestaag gezonde koolhydraten kan opnemen, in plaats van een snelle suikerspiegel van zoiets als snoep. Het maken van een bananen smoothie voldoet heel goed aan deze eis, zoals we hieronder zullen zien.

Voordelen van bananen

Als je in de stemming bent om een smoothie te maken, is een Chiquita banaan een geweldig basisingrediënt. –. Chiquita bananen zitten boordevol vitamines en mineralen, waardoor ze ook de perfecte keuze zijn voor een gezonde smoothie.

Bananen bevatten goede B6-waarden, een druk vitamientje dat helpt om die belangrijke koolhydraten om te zetten in energie en dat eiwitten en vetten metaboliseert en rode bloedcellen aanmaakt.

Het is al lang bekend dat bananen uitstekende hoeveelheden kalium bevatten, een mineraal en elektrolyt die het lichaam echt nodig heeft, deels om de grote hoeveelheid natrium in evenwicht te brengen die je vaak in de vorm van zout in kant-en-klaar voedsel vindt. Kalium zorgt er ook voor dat voedingsstoffen in de cellen van je lichaam terechtkomen, het helpt je spieren bij het samentrekken en zorgt voor een regelmatige hartslag.

Bananen bevatten ook een behoorlijke hoeveelheid magnesium, een belangrijk ‘macromineraal’ dat helpt de spier- en zenuwfunctie te verbeteren, de bloeddruk te reguleren en het immuunsysteem te ondersteunen.

Bananen zijn bijzonder rijk aan pectine en resistent zetmeel, vooral als ze nog niet volledig rijp zijn. Deze perfecte combinatie helpt om pieken in de bloedsuikerspiegel te verminderen en speelt een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat de natuurlijke suikers in een Chiquita banaan, die hem zijn geweldige smaak geven, langzaam aan het lichaam worden afgegeven.

Zoals je kunt zien, zijn heerlijke, hoogwaardige Chiquita bananen het perfecte ingrediënt voor een gezonde smoothie en fantastisch, zowel vóór als na het sporten. Dus vergeet niet om de volgende keer dat je in de winkel bent een tros Chiquita bananen mee te nemen.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link