Sports

Voordelen van bananen voor fietsers

Sports

mei 4th 2021 ・ 4 leestijd in min

Chiquita bananen zijn het perfecte tussendoortje vóór of na het fietsen - als je wilt weten wat je moet eten voor een fietstocht, zoek dan niet verder dan ons vrolijke gele fruit met de beste smaak en geweldige kwaliteit. Wat is er lekkerder of handiger dan een heerlijke banaan? Bovendien komen ze natuurlijk in hun eigen stevige, milieuvriendelijk verpakking, waardoor ze een van de handigste tussendoortjes zijn die een fietser kan kiezen. Hieronder bekijken we enkele van de verschillende manieren waarop bananen geweldig zijn voor fietsers.

Vezels

Bananen zijn niet alleen licht verteerbaar. Ze hebben een perfecte combinatie van voordelen voor een fietser die bedenkt wat hij wil eten voor een fietstocht. Fietsen is een fantastische aerobe sport en kost veel energie. Bananen bevatten, vooral als ze niet te rijp zijn, een flinke portie vezels in de vorm van resistent zetmeel en dit helpt hen om langzaam en gelijkmatig energie vrij te maken wanneer ze worden gegeten. Chiquita bananen zijn perfect voor een duursport zoals fietsen, waarbij lichte maar energierijke maaltijden vóór het sporten echt nodig zijn om in beweging te komen (en te blijven).

Koolhydraten

Koolhydraten zijn de kleine pakketjes energie van de natuur en in een gezond voedingspatroon zijn ze de belangrijkste bron van deze belangrijke macronutriënt. Alle enthousiaste atleten weten dat het eten van een energierijk voedsel dat een goede bron van koolhydraten is, ideaal is voor welke sport dan ook. Gelukkig zijn onze lichamen ongelofelijk goed in het gebruik van bananen als brandstof en passen ze perfect in dit profiel. Samen met al hun vezels zorgen bananen voor de perfecte continue energieboost.

Dus als je voor een fietstocht wilt weten wat je kunt eten om energie te krijgen , is het een goed idee om een lekkere banaan te pakken.

Vitamines en mineralen

Als je een fan bent van fietsen, ben je waarschijnlijk ook geïnteresseerd in het behouden van je algehele gezondheid als onderdeel van een actieve levensstijl. Je zult dus blij zijn te horen dat bananen een goede bron van kalium zijn (100 g banaan bevat 17,9% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)). Als het op fietsvoordelen aankomt, helpt kalium bij het normaal functioneren van het zenuwstelsel, ondersteunt het de normale spierfunctie en helpt het om een gezonde bloeddruk te behouden. Al deze dingen zijn erg handig als je een fietstocht gaat maken.

Bananen bevatten ook een flinke portie vitamine B6. Sterker nog: 18,5% van de ADH. Deze handige vitamine helpt moeheid en vermoeidheid te verminderen en ondersteunt naast allerlei andere voordelen het immuunsysteem. Dus, wat eet je voor een fietstocht? Een banaan natuurlijk!

Wat zit er niet in bananen?

Ja, een vreemde vraag, maar een belangrijke vraag voor fietsers. Bananen bevatten vrijwel geen vet, geen cholesterol en geen zout, dus ze kunnen een goede basis vormen voor de gezonde levensstijl die fietsen bevordert. Keer op keer, als we die belangrijke vraag stellen: wat moet je eten voor of na een fietstocht, dan komen Chiquita bananen als beste uit de bus.

Na je rit: herstel

Wat moet je eten als je klaar bent met fietsen? Natuurlijk is een banaan een geweldige manier om de energie aan te vullen die je verbruikt hebt tijdens je hobby. Het mengen van een banaan met haver- of amandelmelk en een beetje honing, voor een echt heerlijke, gezonde smoothie, is een geweldige manier om te ontspannen en af te koelen. Sommige mensen zweren zelfs bij bananen als een manier om spierkrampen en pijn na de rit te verminderen. Dus een Chiquita banaan je beste vriend vóór, tijdens en na het fietsen.

Slaap

Bananen zijn niet alleen een geweldig tussendoortje om voor of na een fietstocht te eten, maar er wordt ook gezegd dat ze je helpen om een goede nachtrust te krijgen. De uitstekende niveaus van vitamine B6 die de gemiddelde banaan bevat, kunnen je helpen gemakkelijker in slaap te vallen. Bananen bevatten ook een vleugje magnesium, waardoor je spieren ontspannen. Bij Chiquita dromen we altijd van bananen, en daar worden we erg blij van.

Spiermassa

Elke enthousiaste fietser wil spiermassa opbouwen om op zijn best te presteren, en met ongeveer 105 calorieën voor een gemiddelde banaan, en geen vet, is de bescheiden gele vrucht een gezonde manier om hongergevoel tijdens een fietstocht te voorkomen. Het kalium in een banaan kan ook helpen om het vasthouden van vocht te verminderen als je vatbaar bent voor een opgeblazen gevoel. Als je al deze voordelen bij elkaar optelt, is het een goed idee om een banaan te kiezen als je een lekker tussendoortje wilt eten voor extra energie, als onderdeel van je gezonde levensstijl.

We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat Chiquita bananen de beste zijn qua smaak en kwaliteit, dus je kunt er zeker van zijn dat wanneer je er een eet om te eten voor je fietstocht, je de perfecte partner krijgt voor het sporten. Koop er vandaag nog wat en neem ze op in je routine – je zult er geen spijt van krijgen.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link