Sports

Voordelen van bananen voor wandelaars

Sports

mei 4th 2021 ・ 4 leestijd in min

Als wandelen jouw favoriete hobby is, ben je niet de enige. Steeds meer mensen gebruiken dit fantastische tijdverdrijf als een manier om fit te worden, en natuurlijk zijn ze ook op zoek naar gezonde tussendoortjes om mee te nemen op reis. Chiquita bananen zijn van topklasse qua smaak en kwaliteit en ook de perfecte brandstof om te eten voordat je buiten gaat sporten. Laten we eens kijken naar enkele voordelen die het eten van een banaan voor wandelaars kan hebben.

Maaltijden vóór het sporten

Als je een wandeling plant, moet je ervoor zorgen dat wat je eet voordat je vertrekt je niet tegenwerkt of je een te vol gevoel geeft. Compact, lichtgewicht voedsel is ook een must, want hoe minder extra gewicht je hoeft te dragen, hoe beter – en gelukkig zitten bananen al in hun eigen stoere en stijlvolle verpakking, met dank aan Moeder Natuur.

Bananen zijn een geweldige bron van vitamine B6, die bijdragen aan een normaal energieleverend metabolisme (een wetenschappelijke manier om te zeggen dat je lichaam energie verwerkt zoals het hoort), en ook helpt moeheid en vermoeidheid te verminderen. Het is ook bekend dat bananen kalium bevatten, wat je spieren helpt om goed te werken. Deze voordelen maken ze een geweldig gezond tussendoortje om energie te eten voor een wandeling, tijdens een pauze van je dag of wanneer je afkoelt.

Als je wilt eten om energie te krijgen

Of je nu een korte wandeling van een uur of twee plant, of een excursie van een week of langer, het beste tussendoortje om voor je work-out te eten is er een die je de hele dag door van een constante energiebron kan voorzien. Bananen zijn het ideale tussendoortje om te eten om energie te krijgen omdat ze een goede hoeveelheid vezels bevatten, zowel oplosbare als niet-oplosbare, vooral als ze nog niet helemaal rijp zijn. Dit betekent dat je lichaam ze langzaam verteert en de energie van hun gezonde koolhydraten gestaag afgeeft, zodat je je langer verzadigd voelt zonder een zwaar gevoel te krijgen. Daarnaast blijft je energieniveau hoog.

Als je een licht ontbijt wilt eten vóór je work-out – en misschien voor een paar tussendoortjes onderweg – is een banaan een goede keuze. We hebben ook een aantal geweldige recepten voor gezonde bananen-energierepen als je op zoek bent naar iets anders om mee te nemen.

Gezonde tussendoortjes

Wandelaars kiezen voedingsmiddelen die licht van gewicht, gemakkelijk te eten, rijk aan voedingsstoffen en gezond zijn. Tijdens een lange en uitdagende wandeling is een voedzaam en vullend, gezond tussendoortje dat niet veel ruimte in je rugzak inneemt een echte bonus.

Als het weer koud wordt terwijl je weg bent, is het ook belangrijk om een geruststellend tussendoortje te hebben dat je kunt eten voor energie, iets dat kan helpen om de extra calorieën die je verbrandt in balans te houden. Chiquita bananen zijn de heerlijke, zoete traktatie die je zoekt. Je kunt ook gedroogde bananenchips nemen die eenvoudig te verteren zijn. Ze zijn ook heel gemakkelijk te maken.

Vitamines en mineralen

Wandelaars willen er waarschijnlijk voor zorgen dat ze gezond blijven als onderdeel van een actieve levensstijl, dus de royale portie belangrijke vitamines en mineralen in Chiquita bananen is geweldig nieuws.

Bananen zijn ook een goede bron van kalium, zoals hierboven beschreven (met maar liefst 17,9% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). Kalium wordt tijdens het sporten door de spieren uitgeput en moet worden aangevuld – dit is een van de belangrijkste redenen waarom bananen geweldig zijn als gezond tussendoortje na de wandeling en als ideaal voedsel om te eten voor het sporten.

Ons lichaam blinkt ook uit in het gebruik van de natuurlijke koolhydraten in bananen, die samen met al die vezels helpen om je door te laten gaan terwijl je loopt – ideaal als tussendoortje vóór het sporten. Voor iedereen die een gezond lichaam wil behouden, is het feit dat bananen vet- en cholesterolvrij zijn en geen zout bevatten een bonus.

Aan het eind van de dag

Als je een meerdaagse trektocht maakt, heb je aan het einde van elke dag een gezonde maaltijd nodig voor na het sporten die gemakkelijk te bereiden is en ook heerlijk is, zodat je kunt ontspannen zonder je zorgen te maken over een grote inspanning in de keuken (of boven het vuur). Je zult blij zijn te horen dat er een aantal geweldige hartige bananenrecepten op onze website staan, die niet alleen snel en gemakkelijk te maken zijn, maar ook echt heerlijk zijn.

Van bananen kan ook gemakkelijk een gezonde smoothie worden gemaakt, die koel kan worden bewaard in een geïsoleerde fles die de pijnlijke spieren zal helpen herstellen voor de uitdaging van de volgende dag.

Zoals je kunt zien, zijn Chiquita bananen het perfecte tussendoortje vóór en na het wandelen voor energie, dus vergeet niet om er vandaag een paar te kopen en ze mee te nemen tijdens je trektocht.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link