Sports

De beste tussendoortjes voor het sporten

Sports

april 19th 2021 ・ 4 leestijd in min

Sporten is ongelooflijk populair geworden. Een belangrijk onderdeel van het behouden van een gezonde levensstijl is goed eten met uitgebalanceerde voeding. Eten na het sporten is belangrijk, maar vooraf iets eten is net zo belangrijk, zodat je die energieboost krijgt die je nodig hebt om je best te doen. We zullen hieronder in meer detail bekijken waarom maaltijden vóór het sporten een essentieel onderdeel zijn van je work-outregime en waarom een smakelijke, hoogwaardige Chiquita banaan de perfecte keuze is voor je tussendoortje. Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om je work-out van brandstof te voorzien, hebben we hieronder ook enkele geweldige ideeën.

Waarom heb ik een maaltijd nodig vóór het sporten?

Voedsel vóór het sporten is belangrijk – ons lichaam heeft goede brandstof nodig om goed te kunnen werken. Iedereen wil alles uit het sporten halen, dus het is volkomen logisch om energierijk, voedzaam voedsel te kiezen dat makkelijk en licht verteerbaar is – en dat de juiste balans tussen koolhydraten, vitamines, mineralen en eiwitten heeft. Chiquita bananen bevatten al deze goede dingen en daarom zijn ze gewoon het beste voedsel vóór het sporten, zoals we hieronder in meer detail zullen ontdekken.

Het is belangrijk om te onthouden dat je je maaltijd vóór het sporten minstens 30 minuten voordat je begint met trainen eet, zodat je die nuttige bananenkoolhydraten de tijd te geeft om te beginnen met verteren.

Recepten vóór het sporten

Je kunt die heerlijke lekkernij van Chiquita banaan ook krijgen als onderdeel van een meer substantiële traktatie – en we hebben een aantal geweldige nieuwe recepten die je kunt uitproberen op onze website. Deze recepten zijn eenvoudig om te maken en overheerlijk. Waarom probeer je er niet een voor je volgende work-out?

Kom met amandelboter, banaan en kokos voor energie vóór het sporten van Chiquita

Kom met amandelboter, banaan en kokos voor energie vóór het sporten van Chiquita

Notenboter is tegenwoordig ongelooflijk populair, en geen wonder – het bevat veel eiwitten, veel vezels en het is de perfecte metgezel voor een heerlijke Chiquita banaan. Vooral amandelboter heeft een prachtige textuur en een smaak waar je zeker dol op zult zijn. Als je er kokos op sprenkelt voor een exotische tropische twist, wordt dit de perfecte kom met lekkernijen om voor het sporten te eten.

Energierepen met bananen en amandelen vóór het sporten

Energierepen met bananen en amandelen vóór het sporten

Het maken van je eigen energiereep is een goed idee omdat je de controle krijgt over wat er in je lichaam terechtkomt – je weet zeker dat er geen verborgen suikers of vetten zijn en je kunt alleen gezonde ingrediënten gebruiken. Deze geweldige energierepen met Chiquita banaan en amandelen zitten boordevol voedingsstoffen en zijn superlekker. We denken dat ze net zo lekker zijn als alles wat je in een winkel vindt, en echt een geweldige maaltijd om te eten voor het sporten.

Toast vóór het sporten met pindakaas en bananenchiazaad van Chiquita

Een van de lekkerste combinaties die je je kunt voorstellen, pindakaas en banaan, wordt hier gecombineerd in een heerlijk geroosterd tussendoortje met vezelrijke, energierijke chiazaadjes voor een extra energieboost voor je training. Dit is zo’n grote favoriet bij fitnessfans dat het ons verbaast dat het nog niet zijn eigen prijs heeft gewonnen. Smeer het op toast en geniet van een voedselhemel vóór het sporten.

  • ½ Chiquita banaan, in plakjes
  • 1 eetlepel natuurlijke pindakaas
  • 2 sneetjes gekiemd volkoren (of glutenvrij brood)
  • ½ eetlepel chiazaad

Het goede van bananen, in detail

Voedsel vóór het sporten zou je een langdurige energieboost moeten geven, daarom zijn bananen zo’n populaire keuze voor veel atleten voor allerlei activiteiten. Bananen zijn met name een geweldige optie voor iedereen die sporten leuk vindt.

Dit komt doordat je lichaam tijdens een intensieve work-out zijn glycogeenvoorraad gebruikt om je een snelle energieboost te geven. Onze spieren kunnen echter maar een beperkte hoeveelheid dragen en raken snel uitgeput. Omdat de koolhydraten in een banaan worden gecombineerd met een flinke portie vezels, vooral als ze nog niet helemaal rijp zijn, komen ze langzaam en gestaag vrij tijdens het sporten, waardoor je de energie die je nodig hebt tijdens het sporten kunt aanvullen. Precies wat je nodig hebt in een maaltijd vóór het sporten.

Als je op zoek bent naar het beste voedsel dat je voor het sporten kunt eten, bieden bananen ook allerlei andere voordelen: ze bevatten uitstekende niveaus van vitamine B6, die helpen bij het omzetten van die koolhydraten in bruikbare energie. Deze handige, in water oplosbare vitamine is ook belangrijk bij het metaboliseren van eiwitten en vetten, en bij het aanmaken van rode bloedcellen.

Bananen zijn beroemd om hun hoge kaliumgehalte, een belangrijk mineraal voor alle sportliefhebbers. Kalium is een elektrolyt dat ervoor zorgt dat voedingsstoffen in de cellen terechtkomen, dat ervoor zorgt dat je zenuwen goed blijven werken en dat je spieren goed samentrekken en je hartslag regelmatig blijft, dus het is gemakkelijk in te zien waarom ze een goede optie zijn als voedsel voor het sporten. Sommige mensen zweren ook bij bananen om hun spierkrampen te verlichten.

Als je aan lichaamsbeweging doet als onderdeel van een algehele gezonde levensstijl, zul je ook blij zijn te horen dat bananen geen cholesterol, zout of vet bevatten. Dus als je op zoek bent naar de perfecte maaltijd vóór het sporten, dan is een banaan echt een goede keuze.

Zoals je kunt zien, kunnen heerlijke en voedzame Chiquita bananen een hoofdrol spelen in je perfecte maaltijd vóór het sporten – dus vergeet niet om er vandaag een paar te halen en ze op te nemen als onderdeel van je work-out.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link