Gezondheid En Voordelen Keukenprinsen En -Prinsessen

Wat is de beste manier om bananen te eten?

Gezondheid En Voordelen Keukenprinsen En -Prinsessen

december 2nd 2020 ・ 5 leestijd in min

Wat is de beste manier om bananen te eten? Zo uit te schil? Bananensmoothies, bananenbrood, bananenijs? Bekijk echt alle manieren!

Chiquita bananen zijn een van ’s werelds populairste en gezondste fruitsoorten – en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Deze unieke gele fruitsoorten zitten boordevol vitamines en mineralen, ze zijn onweerstaanbaar zoet en smakelijk, en ze zijn superhandig met hun natuurlijke beschermende verpakking. Je kan ze zo overal mee naartoe nemen, ze leveren je enorm veel energie en je maakt er al snel iemand blij mee.

Bijna iedereen heeft wel eens genoten van een banaan als een gezond tussendoortje, zo uit het vuistje. Maar heb je bananen weleens op andere manieren gebruikt? Bijvoorbeeld voor het maken van bananenbrood, cakes of muffins? Er zijn zoveel manieren om van Chiquita bananen te genieten! Lees snel verder, ontdek nog meer ideeën en bananenrecepten en stel niemand teleur met jouw baksels!

Een gezond tussendoortje

Over de hele wereld eten mensen bananen op dezelfde manier als gezonde tussendoortjes – zo uit de schil – makkelijker kan bijna niet! Door hun natuurlijk stevige draagtas zijn ze een geweldig tussendoortje dat je vóór of tijdens het sporten kunt nemen of natuurlijk een geweldig algemeen tussendoortje voor onderweg!

Bananenpannenkoekjes

Voeg bananen toe aan je favoriete pannenkoekrecept om je pannenkoeken een smaakexplosie en extra voedingsstoffen te geven. Je kunt ook gewoon een banaan in plakjes snijden en deze met honing op je pannenkoeken leggen voor wat extra zoetheid. Voor jouw lekkerste bananenpannenkoek, bekijk je ons super eenvoudige recept voor Chiquita pannenkoeken met gemengd rood fruit en bananenchips voor een stevig en heerlijk ochtendontbijt.

Chiazaadpudding

Chiazaden zijn steeds populairder geworden vanwege hun ongelooflijke vezel- en omega-3-gehalte. In dit puddingrecept hebben we chiazaadjes gecombineerd met Chiquita bananen om een heerlijke traktatie te maken voor het ontbijt of als toetje. Meng gewoon een banaan, ½ kopje melk (haver of amandel werkt ook), twee eetlepels chiazaad, twee theelepels honing en een theelepel vanille-extract. Voeg vervolgens naar smaak een snufje kaneel toe. Heer-lijk!

Bananensmoothies

 Een van onze favoriete manieren om bananen te consumeren, is door bananensmoothies te maken; het mengen van bananen met ander vers fruit en extra’s zoals pindakaas of cacaopoeder. Bananen vormen een geweldige dikke romige basis voor je smoothie die ook nog eens heel gezond is. Bekijk onze bananenrecepten voor een heleboel recepten voor bananensmoothies, zoals een gezonde ontbijtsmoothie. Een van onze favorieten is deze opwarmshake met pindakaas en Chiquita banaan die perfect is als tussendoortje voor het sporten.

Als garnering voor havermout of granen

Bananen zijn altijd het perfecte ontbijtfruit geweest met hun zoete vruchtvlees en hoog vezelgehalte dat de hele dag lang energie geeft. Dus waarom niet een banaan in stukjes snijden en over je favoriete havermout of ontbijtgranen gooien voor een gezond ontbijt en een goede start van de dag.

Gezond ijs

Wat als we je vertelden dat er ijs is zonder het ongezonde vet en de suiker? Dat is namelijk bananenijs! Het is ongelooflijk makkelijk te maken en heeft letterlijk geen andere ingrediënten nodig. Snijd een paar bananen in stukken en vries ze in (overrijpe bananen zijn perfect om in te vriezen) en als ze eenmaal zijn ingevroren, mix je ze in de blender. Het resultaat is een onweerstaanbaar romig ijs met bananensmaak. Voeg chocoladesiroop en noten toe om het nog lekkerder te maken!

Bananenmuffins en -koekjes

Bakken is een geweldige manier om overrijpe bananen te gebruiken die helemaal bruin of zelfs zwart zijn geworden. Als je net begint, probeer dan deze makkelijke chocoladekoekjes met Chiquita banaan. Als je je zelfverzekerd en avontuurlijk voelt, zullen deze heerlijke veganistische chocolademuffins met Chiquita banaan niet alleen indruk maken op je veganistische vrienden, maar ook op het hele gezin.

Klassiek bananenbrood

In de afgelopen maanden is bananenbrood een favoriet tussendoortje voor het gezin en een leuk tijdverdrijf geworden! Bananenbrood is ongelooflijk gemakkelijk te maken, is super lekker en gewoon een algemeen gezond tussendoortje. Gelukkig zijn er letterlijk tientallen recepten voor bananenbrood om uit te kiezen. Sommige van onze favorieten hier bij Chiquita zijn het chocolade-Chiquita bananenbrood, het havermout-Chiquita bananenbrood en de supereenvoudige, en de enorm gemakkelijke-Chiquita bananenbrood-mugcake die slechts twee minuten in de magnetron moet om te klaar te maken. Makkelijker bananenbrood kan niet!

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link