Back to School Keukenprinsen En -Prinsessen

Bananen met een budget! Kostenvriendelijke terug-naar-school-recepten

Back to School Keukenprinsen En -Prinsessen

september 13th 2022 ・ leestijd in min

Terug naar school gaan kan een leuke tijd zijn voor de meeste kinderen, maar daarbij moet je ook plannen voor het schooljaar. Ouders kijken vaak niet uit naar de kosten die ze moeten maken als de kinderen terug naar school gaan. Nieuwe uniformen, schoenen, boeken, kapsels, sportspullen en meer! Al met al kan het voor velen een dure september zijn. Maar één ding dat je redelijk goedkoop kan doen is het maken van lunch voor je kinderen. Het gebruik van Chiquita bananen in een paar eenvoudige recepten geeft je gezonde en voedzame snacks die de kinderen graag eten, zonder extra kosten uit boodschappen uit te geven.

Een alternatief voor het kopen van in plastic verpakte, dure snacks met veel suiker om de lunchbox mee te vullen. Je kunt gezonde, goedkope snacks maken met Chiquita bananen en slechts een paar ingrediënten. Het voordeel is dat je niet alleen geld bespaart. Chiquita bananen zijn een superfood: een geweldige bron van energie die je kinderen nodig hebben om de schooldagen door te komen en zitten boordevol essentiële vitaminen en mineralen die hen zullen helpen om bij te tanken tijdens het werk en spelen op school.

Gezonde mini-yoghurt-/bananenmuffins

Iedereen houdt van muffins, en vooral van bananenmuffins. Onze gezonde mini-muffins met yoghurt en Chiquita bananen zorgen voor een heerlijk begin van de dag. En als een extra bonus, voor degenen die kieskeurige etertjes hebben die niet in de buurt van een stuk fruit komen, zijn de Chiquita bananen in deze heerlijke snack verborgen. Deze muffins zijn de perfecte traktatie voor het ontbijt of lunchpakketten en mixen de eiwitboost van yoghurt met de voedingsrijke Chiquita bananen. Eiwitten leveren brandstof voor de activiteiten van de ochtend en de bananen zorgen voor kalium. Het is een natuurlijke manier om jonge hersenen te stimuleren, omdat het mineraal bijdraagt aan het goed functioneren van het zenuwstelsel.

Gezonde energiehapjes van banaan die je niet hoeft te bakken

Kinderen hebben de hele dag door geweldig gezond eten nodig om ze op de been te houden. Deze niet-gebakken energiehapjes met Chiquita bananen zijn een perfecte snack voor de pauze of ook na schooltijd. Maak er genoeg van! De vrienden van de kinderen willen vast ook een hapje voor de boost die het ze geeft. Deze hapjes zijn eenvoudig te maken, maar ze zitten boordevol goede voedingsstoffen. Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitamine B6. Hiermee gaan je kinderen zeker knallen. Het helpt hun groeiende lichamen om energie te gebruiken, vooral ook hun hersenen. En ze zijn perfect voor een opkikkertje om vier uur als de kinderen na een zware dag vermoeid raken.

Licht gezouten snack van bananenchips uit de airfryer

Natuurlijk houden de meeste kinderen van een zak chips in hun lunchbox, maar chips kunnen verre van gezond zijn. Hier is een voedzaam – en lekker – alternatief dat maar een paar minuten duurt om te maken en een paar seconden om te eten! Met al die knapperige chips, maar geen vet, is een zakje van deze Chiquita bananenchips een perfecte gezonde snack voor je kinderen. Zodra ze beginnen te kraken, zal iedereen ze willen. Als je ze nog zo ver kunt krijgen om een kom te delen, kun je zo ook wat vezels aan je dieet toevoegen. Chiquita bananen zijn er een goede bron daarvan en geen enkele vezel gaat verloren in de airfryer.

Spies met Nederlandse mini-pannenkoeken (‘poffertjes’), bananen en aardbeien

Deze mini-pannenkoeken met Chiquita bananenkabob’s zijn een traktatie voor de theetijd die je kinderen de energie geeft voor hun huiswerk of om na het eten een uur of twee langer te spelen. Ze zijn geweldig als snack na het thuiskomen of toetje na een gezond avondmaal. Je hoeft geen suiker toe te voegen om er een zoete traktatie van te maken. Chiquita bananen zijn van nature zoet!

We denken dat deze recepten je geïnspireerd hebben. Dus je weet wat je moet doen… pak de volgende keer een paar Chiquita bananen als je in de supermarkt bent. Met dit niveau van veelzijdigheid en goede voeding, is het totaal niet lastig om je kinderen gezonde, budgetvriendelijke snacks te geven waar ze dol op zijn. Oh, en vergeet niet om de beste snack van allemaal te pakken: ’s werelds populairste fruit, een Chiquita banaan, verpakt in zijn eigen perfecte gele jasje. Geen plasticfolie nodig!

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link