Duurzaamheid

Nogal-reservaat

Duurzaamheid

maart 31st 2020 ・ 10 leestijd in min

Chiquita is trots op zijn betrokkenheid bij de bescherming van fauna en bosbouw.

Wij blijven investeren in gedachtegoed, financiële hulp en inspanning met betrekking tot de bescherming van biodiversiteit in het Nogal-wildreservaat in Costa Rica. In 2017 boekte Chiquita op indrukwekkende wijze vooruitgang in het Nogal-reservaat in het gebied Sarapiqui in Costa Rica.

Het reservaat werd in 2004 opgericht door Chiquita Brands en een deel van zijn klanten om de bescherming van de biodiversiteit te bevorderen. Het reservaat wordt in stand gehouden door de Rainforest Alliance en de Duitse Vereniging voor Internationale Samenwerking, GIZ.

Wat hebben we tot nog toe bereikt?

Alleen al in 2017 werd melding gedaan van drie nieuwe diersoorten tijdens het volgen van het wild: een tapir, het grootste landzoogdier in Costa Rica, een klokvogel en een geel gevlekte hagedis. Het feit dat deze dieren zijn gespot, toont aan dat het Nogal-reservaat is verbonden met andere beboste reservaten, waardoor dieren van het ene naar het andere kunnen bewegen op zoek naar voedselbronnen.

Chiquita steunt herbebossing door bijna 900 bomen te doneren die in het Nogal-reservaat werden geplant.

Het Chiquita Blue Flag Ecological Program heeft een prijs ontvangen voor de bescherming van natuurlijke hulpbronnen, vanwege de beste resultaten in deze categorie

Chiquita en lokale boeren plantten bomen op een ongebruikt honkbalveld in Nogal om het gebied te beschermen tegen overstromingen van de rivier de Sucio.

In 2017 stuurden verschillende detailhandelpartners en de ananasteler Upala Agrícola toezichthouders naar het Nogal-reservaat om met hun eigen ogen te zien hoe Chiquita in de loop van 13 jaar heeft bijgedragen aan de verbetering van de levenskwaliteit van de mensen die in het gebied leven.

Wat worden onze volgende stappen?

Chiquita gaat een aanvraag indienen om het Nogal-reservaat in 2018 te erkennen als een privéwildreservaat. Zo kan het reservaat beter worden beschermd tegen illegale houtkap.

Chiquita’s langetermijndoel is de voortdurende bescherming van het milieu. Kom op, steun Chiquita in zijn doelstellingen ten aanzien van duurzaamheid en milieubescherming.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link