Gezondheid En Voordelen

6 redenen om voor bananenvoeding te kiezen voor baby’s

Gezondheid En Voordelen

maart 31st 2020 ・ 10 leestijd in min

De overstap van melk naar vast voedsel is een ware mijlpaal voor je kleintje.

Vroeger kregen ouders het advies om hun kleintjes te laten wennen aan vast voedsel door ze hapjes met een zachte smaak aan te bieden, zoals een papje van rijstebloem. Door nieuwe inzichten is dit veranderd en nu zijn Chiquita bananen een ontzettend geliefde, eerste gezonde en lekkere maaltijd. Niet verwonderlijk, want bananen behoren tot de meest gezondste fruitsoorten ter wereld. Hieronder vind je zes goede redenen om voor Chiquita bananen te kiezen als je kindje toe is aan het eerste hapje:

Kleintjes zijn dol op de zoete smaak

Kleintjes zijn dol op Chiquita bananen omdat ze van nature zoet en smaakvol zijn en een heerlijke romige structuur hebben. En ze zijn rauw natuurlijk heel makkelijk te pureren of prakken. Dit is belangrijk omdat hierdoor de vele voedingsstoffen en vitaminen in het fruit bewaard blijven. Bananen zijn dus een perfecte gezonde zoete snack voor kinderen!

Bananen zijn goed voor je kindje

Chiquita bananen zijn meer dan alleen een lekker hapje voor je kindje: ze bevatten ook nog eens precies wat kleintjes in de groei nodig hebben. Een middelgrote Chiquita banaan bevat ongeveer 100 calorieën en 19 g fructose, een enkelvoudige, natuurlijke suiker. Onze bananen zitten boordevol goede stoffen: ze zijn rijk aan calcium, magnesium, zink en vitamine A, B6, B12, vezels en folaat. En daarnaast is de banaan ook nog eens een kaliumrijke vrucht. Allemaal vitaminen en voedingsstoffen die je kindje nodig heeft om te groeien en gezond te blijven.

Bananen zijn licht verteerbaar

Kleine buikjes worden blij van licht verteerbaar voedsel – en ook daar blinkt de Chiquita banaan in uit. Het is een uitstekende bron van koolhydraten, vooral wanneer ze rijp zijn, en de meeste mensen kunnen er zonder problemen van genieten. Het is voor kleintjes van belang dat bananen goed rijp zijn: pectine in rijpe bananen wordt afgebroken, waardoor het fruit zachter en makkelijker verteerbaar wordt. Een heerlijke goed verteerbare superfood dus!

Bananen zijn het ultieme gemaksvoedsel

Onze bananen zijn er voor je als je ze nodig hebt – je kunt ze – handig verpakt in hun eigen schilletje – overal mee naartoe nemen en prakken wanneer je ze nodig hebt. Je hebt geen ingenieuze staafmixer of keukenmachine nodig. En als je je afvraagt hoe je bananen dient te bewaren dan zeggen we je dat je zelfs geen koelkast nodig hebt – je kunt bananen namelijk het best op kamertemperatuur bewaren.

Je kan bananen zowel prakken als in stukjes snijden. Als je kindje door de eerste fase heen is en geen gepureerd voedsel meer hoeft te eten, kun je de Chiquita bananen iets minder fijn prakken. Als je kindje ongeveer negen maanden oud is, kun je kleine stukjes banaan aan de puree toevoegen.

Als je kindje ongeveer een jaar oud is, kun je het grotere stukjes Chiquita banaan geven en zelf laten eten. Je kunt de stukjes banaan zo groot maken, dat je kindje ze zelf kan pakken en in zijn mond kan stoppen: een waar feestje! Het zachte vruchtvlees is gemakkelijk te kauwen.

Je kunt de kindvriendelijke Chiquita bananen ook door ander voedsel mengen. Zo geniet je kindje van de smaak waar hij dol op is en ontdekt hij tegelijkertijd nieuwe smaken. Je kunt bananen aan het papje toevoegen of door ander fruit mengen om het fruithapje iets zoeter te maken. Je vindt enkele van onze favoriete recepten hier.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link