Gezondheid En Voordelen

Gezonde tussendoortjes voor kinderen? Je hoeft niet verder te zoeken dan een Chiquita banaan!

Gezondheid En Voordelen

november 24th 2020 ・ 10 leestijd in min

Als ouders zijn we altijd op zoek naar onweerstaanbare maar gezonde tussendoortjes voor kinderen waar ze geen genoeg van kunnen krijgen. Nou…. je hoeft niet verder te zoeken dan Chiquita bananen! Handig, veelzijdig en supergezond - Chiquita bananen voorzien je kleintjes van de goede, langdurige energie die ze de hele dag nodig hebben, plus een heleboel essentiële vitamines en mineralen. Hier zijn enkele leuke en voedzame ideeën voor tussendoortjes van Chiquita bananen die je kinderen zeker gaan waarderen...

Bananenbloemen en griezelige kruipertjes

Dit is een superleuke manier om je kinderen hun bord leeg te laten eten! Snijd een banaan in plakjes. Leg een plakje in het midden van het bord en leg de andere plakjes eromheen als ‘bloemblaadjes’. Stapel dan wat chocoladeschilfers op het middenstuk zodat het eruitziet als het midden van een bloem. Vorm de steel van de bloem met een zoute stick en gebruik een handvol amandelen om bladeren te maken – kijk dan hoe de kinderen alles opeten!

Je kunt ook grappige wezens maken met plakjes banaan als een lijfje, bruine M&M’s als de ogen, kaas als het haar en komkommerreepjes of zoute sticks als de benen. In feite kun je elk dier maken dat je maar wilt – laat je fantasie de vrije loop! Walnoten zijn geweldige hondenneuzen, en de kinderen vinden het geweldig om chocoladestukjes toe te voegen voor hondenvlekken.

Chocolade-mint bananenpops

Hier is een leuk en gezond tussendoortje dat zo makkelijk is dat zelfs de kinderen kunnen helpen. Hak een banaan fijn en meng deze met een kopje amandelmelk, twee theelepels honing, een theelepel vanille-extract, een paar druppels pepermuntextract en een eetlepel cacaopoeder. TADAA! Een kant-en-klare gezonde smoothie. Je kunt zelfs de restjes in een ijsbak doen en invriezen voor een heerlijke bevroren traktatie.

Bananenmuffins

 

 

Muffins, vooral bananenmuffins, zijn een favoriet gezond tussendoortje aller tijden. Meng voor dit recept twee kopjes volkorenmeel, een kopje havermout, een theelepel kaneel en ½ theelepel bakpoeder in een kom. Meng drie eetlepels honing, twee eieren, een kopje yoghurt, een ¼ kopje olijfolie en een halve theelepel vanille-extract apart – en voeg het dan toe aan de droge ingrediënten. Voeg vervolgens twee gepureerde Chiquita bananen toe en meng goed door elkaar. Bak ongeveer 20-30 minuten op 175°C. Test of ze klaar zijn door een houten prikker in het midden te steken. Als de prikker er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar. Genieten maar!

Pindakaas-chocolade-bananenijs

Kom maar op! Dit heerlijke bananenijs doet gegarandeerd elk kind glimlachen. En het is ook nog eens supergezond. Mix hiervoor een bevroren banaan, een eetlepel pindakaas, een eetlepel cacao en een kopje melk of yoghurt in een blender. De bevroren banaan zorgt voor een heerlijke romige, ijsachtige textuur. Gegarandeerd een favoriet gezond tussendoortje voor kinderen (en volwassenen)!

Pindakaas-bananenbroodjes

Snackbox with a peanut butter Chiquita banana sandwich

De sleutel tot gezonde tussendoortjes voor kinderen is om de tussendoortjes interessant te houden. Snijd voor dit lekkere en supermakkelijke broodje een banaan in dunne plakjes, smeer twee sneetjes brood met pindakaas (of gelei of chocopasta) en leg de bananenplakjes op de ene boterham. Leg de andere boterham erop om het broodje compleet te maken. Dan voor een leuke twist – gebruik een koekjesvorm om ze in leuke vormen te snijden waar de kinderen van kunnen genieten. Goed gedaan, supermama of -papa!

Bananenbrownies met chocoladestukjes

Niets biedt betere troost dan een superzachte brownie die in je mond smelt. Meng in een kom 1 ¼ kopje volkoren meel, een theelepel bakpoeder en een snufje zout. Meng in een andere kom 1 ½ eetlepel kokosolie, twee gepureerde bananen en twee theelepels vanille-extract. Voeg vervolgens een halve kop Griekse yoghurt, een theelepel honing en twee eetlepels melk toe. Meng vervolgens de vloeibare en droge ingrediënten door elkaar en voeg drie eetlepels chocoladestukjes toe. Verdeel het mengsel in een browniepan en bak ongeveer 20 minuten op 150°C Serveer met een bolletje vanille-ijs voor extra “browniepunten” – snap je?!

Veganistische glutenvrije bananenhapjes van havermout met honing

Deze kleine hapklare gezonde glutenvrije tussendoortjes zijn superlekker en makkelijk te maken. Ze zijn niet alleen glutenvrij, maar bevatten ook geen zuivel en eieren, dus ze zijn geweldig voor kinderen met allergieën. Stamp een rijpe banaan fijn, voeg een kopje havermout, een eetlepel honing en een eetlepel appelsap toe. Rol dan kleine hoopjes op in je handen en leg ze op een bakplaat. Bak ongeveer 10 minuten op 175°C. Eet ze warm of koud – we beloven dat je kleintjes er dol op zullen zijn!

Karamel-bananenpannenkoekjes

Pannenkoeken, karamel en bananen: het is allemaal om van te houden! Voor deze topping van de pannenkoek voeg je twee ons boter, ½ kopje slagroom en ¼ kopje bruine suiker toe aan een pan en kook je een paar minuten tot karamel ontstaat. Voeg vervolgens dikke plakjes banaan toe aan deze kleverige mix en bestrijk ze goed. Bak je pannenkoeken (iedereen heeft zijn eigen favoriete recept) en smeer dan deze karamelachtige bananenlekkernij over je pannenkoeken. Je zou willen dat je er meer had gemaakt!

Gebakken bananen met geroosterde pecannoten met suiker

Als de kinderen op een koude winterdag binnen vastzitten, warmt dit tussendoortje – gebakken banaan – je op als geen ander. Om deze te maken, verdeel je de bananen in twee en bedek je elke helft met pindakaas of chocopasta. Strooi er wat geplette, geroosterde pecannoten met suiker in het midden over, wikkel de gevulde bananen in folie en bak ze 10-12 minuten op  175°C. Verwarmend en heerlijk voor hongerige kleine buikjes!

In de pan gebakken kaneel-bananenhapjes

Klinkt dat niet heerlijk? Het is ook nog supereenvoudig! Snijd enkele rijpe bananen in plakjes. Meng vervolgens in een kom twee eetlepels vanille, een eetlepel suiker en een theelepel kaneel en meng de plakjes banaan door het suikermengsel. Bak vervolgens de plakjes banaan op middelhoog vuur een paar minuten in een beetje boter… Met deze lekkere hapjes springen jouw kinderen voor meer!

Krijg je inspiratie? Denk eraan dat je bij de volgende keer winkelen, Chiquita bananen meeneemt. Chiquita bananen zijn zo gezond en veelzijdig – je hoeft je nooit meer zorgen te maken over het bedenken van nieuwe en interessante gezonde tussendoortjes voor je kleintjes!

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link