Keukenprinsen En -Prinsessen

Terug naar weleer met Chiquita’s tijdloze recepten

Keukenprinsen En -Prinsessen

maart 30th 2020 ・ 10 leestijd in min

Chiquita is al meer dan 150 jaar aanwezig in huishoudens en ondersteunt de gezondheid, groei en niet te vergeten de smaakpapillen van jouw gezin. De hoogste tijd om eens door onze historie te spitten en een aantal van je favoriete Chiquita recepten te herontdekken. Chiquita heeft de perfecte verzameling recepten die je mee terug nemen naar je kindertijd. Recepten die je een warm en goed gevoel geven. Door de jaren heen heeft Chiquita talrijke receptenboeken uitgegeven met de favoriete bananenrecepten van jouw gezin. Receptenboeken die we vreemd genoeg nu als vintage beschouwen! Maar de hartige smaak wordt nooit oud!

Nu het voorjaar in aantocht is, is het moment gekomen om uit je winterslaap te ontwaken. Nu de tuin opbloeit, is het weer mogelijk om te genieten van lange, heerlijke lunches buiten. En wat is nou een betere manier om indruk te maken op je gasten dan met Chiquita’s Gebakken, gemarineerde garnalen. ? Een te gek gerecht uit de jaren zestig waar je altijd mee voor de dag kunt komen. De combinatie van frisse, zoete gelatine met een smakelijke vulling is het perfecte voorgerecht. Om nog maar te zwijgen van de leuke presentatie waardoor je gasten zullen denken dat je uren in de keuken hebt gestaan! Zie onderstaand recept of ga op zoek naar je moeders exemplaar van het Chiquita bananenkookboek om meerdere variaties van de voorjaarssalade uit te proberen.

En dan de altijd jong gebleven Vanille-eiwitshake met rijpe Chiquita-banaan. Die hoeft helemaal niet per se met je kindertijd te maken te hebben. Laten we eerlijk wezen, hij is gewoon lekker, hoe oud je ook bent. Maar het zou wel herinneringen naar boven kunnen halen van tijden waarin je ‘voor het donker binnen moest zijn’, van geschramde knieën en uren spelen met kinderen uit de buurt, wat eindigde met een heerlijke bananenmilkshake. Hoe kan het toch dat dit recept nooit begint te vervelen? De bananenmilkshake kun je aanpassen en wijzigen naar gelang je smaak. Vind alle belangrijke variaties in het Chiquita Banana Presents 18 Recipes From Her Minute Movies -boek om de klassieke bananenmilkshake een nieuwe impuls te geven. Voeg ananas, vanille, chocolade, specerijen of wat jij ook maar lekker vindt toe.

Eén recept dat jaren achtereen trouw elke hongerige maag heeft gestild en dat ongetwijfeld nog jaren zal blijven doen, is het geliefde Fruitsalade in kokoskommetjes. Vandaag de dag zijn pannenkoeken niets zonder een topping. Voor sommige mensen is schenksiroop de enige aanvaardbare optie. En dan zijn er mensen die van experimenteren houden. Of je nu iemand bent die van zoet of hartig houdt, deze Italiaanse cantuccini met Chiquita banaan is een echte publiekslieveling. Deze recepten vind je in het Chiquita Brands bananenboek. Deze topping is de perfecte aanvulling op de delicate knapperige randjes en het zachte midden van goudbruine pannenkoeken. Alleen de gedachte al prikkelt je smaakpapillen! Houd de kinderen bezig tijdens het weekend door LEUKE Citroenmuffins met chia zaden , Chiquita-banaante maken uit het Chiquita Banana kookboek. Zet de kinderen lekker creatief aan het werk gaan door ze een grappig gezicht te laten maken om als versiering voor een verrukkelijke stapel pannenkoeken. Sla toe!

Bananen hebben een zoetheid die evenwicht geeft aan andere smaken zoals kruidig of zurig. Hierdoor zijn ze perfect voor een hartig gerecht. Een snel en eenvoudig recept voor een druk huishouden zijn GEBAKKEN BANANEN. Ze kunnen als een bijgerecht worden geserveerd bij een traditioneel braadstuk of worden toegevoegd aan kruidige gerechten zoals curry’s om de kruiden te verzachten. Ze zijn ook nog eens snel en makkelijk te bereiden, en een aanvulling op een breed scala aan maaltijden.

Deze Chiquita recepten zijn tijdloos en zo veelzijdig dat het hele gezin ervan zal genieten. Stof de vintage kookboeken van Chiquita af en bereid de hartverwarmende recepten.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link