Sticker Momenten & Campagnes

Haal een Chiquita meesterwerk uit de schil!

Sticker Momenten & Campagnes

december 2nd 2020 ・ 3 leestijd in min

Chiquita presenteert een nieuwe stickerviering van klassieke kunst.

Chiquita lanceert een eclectische reeks geliefde klassieke kunst met een ironische bananentwist. Onze bananen zijn niet alleen een klassiek heerlijk stuk fruit dat al sinds je kindertijd voor je op tafel ligt, ze zijn het perfecte kunstwerk van moeder natuur: wij geloven dat bananen een geweldige manier zijn om een kunstwerk in je handen te houden en een meesterwerk van smaak, vorm en kwaliteit uit de schil te halen.

Ter viering van de kunstzinnige Chiquita banaan, hebben we onze iconische bananenstickers gecombineerd met enkele van ’s werelds meest iconische kunstwerken , zodat bananenliefhebbers overal ter wereld hun eigen kunstcollectie kunnen beginnen. Zo wordt elke banaan een leuke nieuwe manier om te genieten van geweldige smaak – zowel als het gaat om de kunst als om het fruit zelf.

Un-peel a Chiquita masterpiece!

De Italiaanse ontwerpster Mariangela Rinaldi heeft 12 nieuwe stickers bedacht die haar eigen vrolijke indruk geven van enkele van ’s werelds beroemdste portretten van vrouwen in de kunst, waarbij ze het verband tussen bananen en creativiteit onderzoekt en mensen uitnodigt om hun eigen creativiteit en zintuigen op de proef te stellen.

De nieuwe stickers maken deel uit van onze lange traditie van eigenzinnige en vindingrijke variaties op het beroemde symbool dat staat voor de hoge kwaliteit van onze bananen. We hebben ook een leuk boekje ontworpen waar verzamelaars hun stickers tijdens hun ontdekkingstocht in kunnen plakken.

Net zoals onze bananen je verleiden om een smakelijk meesterwerk uit de schil te halen, nodigen onze nieuwe stickers je uit om te bewonderen:

Leonardo da Vinci's pure en bescheiden 'Dame Banaan met een Hermelijn'
De geliefde, raadselachtige glimlach van het archetypische meesterwerk uit de Renaissance, 'Mona Banaan', ook van de grote Leonardo da Vinci
Het gevierde stripboekbeeld van Roy Lichtenstein, de pop-urban 'B-Banaan'
Een iconische Andy Warhol-afbeelding, een van de 50 delen van een meervoudig tweeluik van de wereldberoemde filmster 'Banaan Monroe'
De lange, delicate hals van Amedeo Modigliani's 'Portret van een Banaan met hoed'
Frida Kahlo's zoete en exotische 'Zelfportret in bananenschil'
Gustav Klimt's beroemde gouden en zilveren bananenschaduwen voor zijn 'Portret van Adele Bloch-Banaan'
Pablo Picasso's iconische 'Banaan Dora Maar', de beroemdste kubistische banaan aller tijden
Edgar Degas' verliefdheid op de rondingen van een bananendanser, 'De bananenster'
Het smaakvolle arrangement van James Whistler in grijs en zwart, wereldwijd bekend als 'Banaans Moeder'
Sandro Botticelli's mooie en sensuele portret, 'De Geboorte van Banaan'
De turbulente achtergrondhemel van Pierre-August Renoirs 'Jonge Banaan in een Strohoed'

Bananen geven ook een geweldig beeld wat de gezondheidbetreft: ze bevatten weinig vet en zijn rijk aan een reeks belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine B6, mangaan en kalium, evenals oplosbare vezels, resistent zetmeel en natuurlijke suikers, die ervoor zorgen dat liefhebbers van bananen genoeg energie hebben om zich van hun artistieke kant te laten zien.

Als onderdeel van de viering, lanceren we ook enkele (ban)aantrekkelijke en uiterst creatieve recepten op onze website, die de unieke smaak en kwaliteit van Chiquita bananen blootleggen. Deze recepten zijn op zichzelf al kunstwerken en bevatten een galerijwaardige tropische fruitsalade en fruitschaal, een heerlijk cupcake-recept en een kindvriendelijk recept voor kleurrijke pannenkoeken.

Onze website viert de lancering van de stickers met een leuke persoonlijkheidsquiz, waarin de belangrijke vraag wordt gesteld: welk Chiquita bananenmeesterwerk ben jij? Deze ironische quiz helpt je bij het vinden van je “kunst-tweeling”-sticker, zodat je het kunstwerk dat bij jou past in de winkel kunt opzoeken.

Terwijl we vooruit kijken naar de nieuwjaarsfeesten en veel bananenplezier in het komende jaar, zullen onze kunststickers van begin december dit jaar tot half januari 2021 op trossen Chiquita bananen verschijnen. In die korte tijd lukt het bananenliefhebbers hopelijk om een felbegeerde versie van onze beroemde Blauwe Sticker te verzamelen. We willen dat iedereen het met ons meeviert: onze bananen zijn een echt, smakelijk meesterwerk!

Ga voor meer informatie naar https://www.chiquita.be

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link