Duurzaamheid Nieuws

Waarom zijn bananen krom?

Duurzaamheid Nieuws

maart 30th 2020 ・ 10 leestijd in min

De banaan is een heel herkenbare vrucht. Ligt dat aan de vrolijke gele kleur? Aan de speelse, grappige vorm? Of aan de heerlijke zoete smaak? Je zou kunnen zeggen dat het een combinatie van deze drie redenen is, en daar zijn wij het helemaal mee eens!

Filosofeer je wel eens over belangrijke levensvragen? En vraag je je wel eens af waarom bananen krom zijn? We hebben helaas geen antwoord op belangrijke levensvragen, maar we kunnen je wel uitleggen waarom de bananen krom zijn en een glimlach op je gezicht toveren!

Tromgeroffel… Dit komt door de zon! Bananen zijn krom zodat ze zich kunnen koesteren in het zonnetje.

Bananen willen naar boven groeien. Dit heet ‘negatieve geotropie’. We weten zeker dat je je afvraagt hoe je iets negatiefs zou kunnen zeggen over je favoriete gezonde tussendoortje, de banaan.

Het betekent dat bananen van de grond naar boven groeien. Vandaar ‘negatieve geotropie’. En kun je het ze kwalijk nemen? We genieten allemaal graag van het zonnetje!

Healthy snacks that are curvy and proud!

Maar onderschat de Chiquita banaan niet. Deze malle, gele vrucht is superslim, misschien dat hij daarom als ‘brainfood’ en als een van de beste superfoods wordt bestempeld. Bananen zijn oorspronkelijk afkomstig uit het regenwoud. Als de plant naar het kleine beetje licht groeit dat door het dikke gebladerte dringt, zou hij scheef groeien en om kunnen vallen. Daarom groeien bananen niet recht omhoog om zonnestralen op te vangen. Ze groeien krom zodat ze boven het gebladerte uit kunnen piepen. Dat is nog eens een mooi voorbeeld van evolutie!

Maar dan komt de zwaartekracht om de hoek kijken. De banaan groeit omhoog en de zwaartekracht trekt hem omlaag. Bananen gooien alles wat ze hebben in de strijd om naar boven te blijven groeien. En dat doen ze fantastisch. Dat bananen krom zijn (een mooiere vorm is er niet), komt door de zwaartekracht.

Healthy snacks that are curvy and proud!

Nadat de natuur en de zwaartekracht hebben gezorgd voor een perfecte banaan, komen de ervaren en gemotiveerde werknemers van Chiquita in actie. Zij zorgen ervoor dat de Chiquita bananen die op jouw fruitschaal belanden, supervers en duurzaam geteeld zijn. En daarnaast zijn onze bananen ook nog eens van de beste kwaliteit.

Lees hier meer over de passie van Chiquita voor duurzaamheid-van recycleboerderijen, water en afval tot het meeste uit de bronnen halen.

Healthy snacks that are curvy and proud!

Elke Chiquita banaan wordt meerdere keren gecontroleerd voordat we er de Blauwe sticker opplakken. Onze klanten verdienen immers perfecte bananen. Deze blauwe sticker staat voor veel meer dan alleen een merk. Bij Chiquita staat de Blauwe sticker voor kwaliteit, duurzaamheid, een goede buur zijn en werken voor het algemeen maatschappelijk belang.

Zo zit het! We hebben het mysterie van ons geliefde kromme fruit met de bekende blauwe sticker ontrafeld.

Healthy snacks that are curvy and proud!
  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link