Gezondheid En Voordelen

Ga voor de gezondste fruitsoorten, kies de banaan

Gezondheid En Voordelen

maart 31st 2020 ・ 10 leestijd in min

Bananen zijn overal geliefd: ze zijn ’s werelds populairste fruit en horen bij de gezondste fruitsoorten. Consumenten willen steeds vaker weten welke gezondheidsvoordelen het voedsel dat ze eten heeft. Maar welke voordelen heeft een banaan nu eigenlijk? En waarom zou je bananen bij je voeding moeten inbegrijpen?

Bananen hebben vele voordelen.

Ze zijn gezond en lekker, maar natuurlijk wil jij weten waar ze precies goed voor zijn. Allereerst bevat een middelgrote Chiquita banaan ongeveer 14 gram suiker, of ongeveer 53% van zijn totale gewicht. Deze suikers zijn vooral natuurlijke fructose met kleine hoeveelheden glucose, sucrose en maltose. Er is dus geen sprake van de zeer geraffineerde ‘toegevoegde’ suikers waar gezondheidsdeskundigen vaak voor waarschuwen. Fructose wordt afgebroken in de lever. De suikersoort die gewoonlijk aan zoete producten wordt toegevoegd begint al in de maag af te breken. Ook heeft de toegevoegde suiker insuline nodig om volledig te worden gemetaboliseerd. Daaruit blijkt dat de banaan dus niet alleen een heerlijk zoete, maar ook een gezonde snack is.

Chiquita-bananen zitten daarnaast boordevol met belangrijke vitamines, mineralen en hebben tal van andere goede eigenschappen

Vezels spelen – naast de natuurlijke suiker in een Chiquita banaan – ook een belangrijke rol bij het langer verzadigd voelen na het een eten van een banaan. De vezel betekent ook dat de suikers in de Chiquita banaan langzaam worden verteerd. Dit helpt pieken in de bloedsuikerspiegel te voorkomen. Dit is de reden dat Chiquita bananen tussen laag en gemiddeld op de GI-schaal (glycemische index) staan.

Mensen zeggen ook dat Chiquita bananen erg lekker zijn. Dat zorgt ervoor dat ze makkelijk te eten zijn voor mensen die zich niet goed voelen en verleid moeten worden door een gezonde traktatie. Door al deze voordelen zijn zoete, romige Chiquita bananen perfecte geweldige snacks. De natuurlijke, gezonde suikers maken ze tot een heerlijke natuurlijke snackreep.

Zo zie je maar weer dat bananen bij het gezondste fruit horen.

Wil je kilo’s kwijt? Kies voor bananen in je dieet

Wil je afvallen? Aarzel dan niet om een banaan in je dieet op te nemen. De natuurlijke suikers in Chiquita bananen zijn goed voor het lichaam en een ideale keuze voor mensen die hun suikerinname willen verminderen. De heerlijk zoete Chiquita bananen kunnen namelijk helpen om die vreselijke hunkering naar ongezond snoep te voorkomen. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen de nuttige suikers in een Chiquita banaan en het soort suikers dat wordt toegevoegd aan bewerkte voedingsmiddelen.

Chiquita bananen zijn een goede keuze voor mensen die willen afvallen en fit willen worden. Dit komt doordat – hoewel hij erg zoet is – een hele middelgrote Chiquita banaan slechts zo’n 100 calorieën bevat, een caloriearme snack dus! Het superfruit biedt ook een groot aantal andere voordelen. Zo bevatten bananen vezels (meer dan drie gram in een middelgrote banaan) die de spijsvertering bevorderen. Ze zorgen ervoor dat je langer vol zit. En dat voorkomt dat je je minder snel vergrijpt aan te veel eten.  Daarnaast kunnen bananen het cholesterol verlagen en hebben ze belangrijke voedingsstoffen (zoals vitamine C en B6) en mineralen (zoals kalium) die helpen de spierfunctie en een regelmatige hartslag te behouden. Net als mangaan, magnesium en ijzer.

Naast je dieet is je dagelijkse beweging ook belangrijk om wat kilo’s kwijt te raken. Bananen zijn een ideale snack voor een na het sporten. De goede suikers in Chiquita bananen geven je namelijk een blijvende energieboost. Dat verklaart waarom ze zo populair zijn bij sporters die suikers met langzame afgifte nodig hebben. Bananen dragen namelijk bij aan het uithoudingsvermogen dat ze nodig hebben. Een studie heeft uitgewezen dat bananen meer gezondere suikers bevatten dan sportdranken. En ze zijn ook heel makkelijk mee te nemen in hun eigen stevige verpakking!

Wil je meer inspiratie om bananen in je dieet op te nemen? Bezoek dan onze receptensectie voor andere heerlijke en gezonde bananenrecepten.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link