Pink Power 🎗️
Breast Cancer Awareness

Ter ere van de Breast Cancer Awareness Month in oktober geeft Chiquita zijn iconische blauwe sticker opnieuw een roze make-over die past bij de Pink Ribbon - een internationaal symbool voor het bewustzijn van borstkanker. Voor het vijfde jaar op rij zullen Chiquita’s limited-edition roze stickers wereldwijd 200 miljoen van zijn smakelijke gele bananen sieren.

Bij Chiquita zijn we er trots op, op optreden als een ‘Good Neighbor’ en onze steun te betuigen aan de bewustwording van borstkanker, die vrouwen en hun families over de hele wereld treft. We hebben een passie voor empowerment van vrouwen, omdat het een fundamenteel onderdeel is van onze Behind the Blue Sticker initiatief. Dit gezegd hebbende, voelen we er sterk voor om deel te nemen aan de gesprekken om het bewustzijn voor deze zaak te vergroten, terwijl we in contact komen met vrouwen over de hele wereld over hun gezondheid en algemeen welzijn. We pleiten voor storytelling rond pink power en borstkanker bewustzijn, omdat kennis macht is.

Hieronder zullen we ingaan op het huidige mondiale landschap en het belang versterken van waarom we nu, meer dan ooit, deelnemen aan de missie om het bewustzijn van borstkanker te verspreiden door belangrijke inzichten en tips te bieden, samen met heerlijke gezonde recepten.

Chiquita Pink Power Borstkanker Bewustwordingsmaand

Onze Recepten

Wij geloven dat er niets zo lekker is als een heerlijke Chiquita banaan – ze zitten gewoon boordevol smaak en goedheid! We weten ook dat onze bananen geweldige ingrediënten zijn in talloze gezonde recepten die beschikbaar zijn op onze website. Ook weten we dat borstkanker nog niet genezen is. Echter, zijn we voorstander van het idee dat we preventie onze beste kans kunnen geven door een gezonde levensstijl aan te nemen en waakzaam te blijven voor vroege detectie door middel van routinematige screenings.

Bekijk onze zes gezonde recepten die we speciaal voor Pink Sticker-maand hebben gemaakt!

Dit recept voldoet aan de voedingsrichtlijnen van de American Cancer Society. De ACS beveelt een dieet aan dat een verscheidenheid aan hele vruchten, kleurrijke groenten, volle granen en peulvruchten bevat, en geen of slechts een beperkte hoeveelheid rood en verwerkt vlees, sterk bewerkte voedingsmiddelen en met suiker gezoete dranken om het risico op kanker te helpen verminderen. De American Cancer Society ondersteunt geen enkel product of dienst.

Een kijk op een klassieke familie favoriet, de Chiquita bananensplit, dit dromerige dessert laat een aantal van de minder gezonde ingrediënten vallen met behoud van een overvloed aan heerlijke smaak en een luxueuze textuur. Het is de perfecte ontbijt traktatie!

Deze verfrissende smoothie is een tropische verassing die fantastisch smaakt – de perfecte zonnige start van je dag.

Wij geloven dat bananen het beste fruit zijn voor de gezondheid, en dit recept zal ook een gelovige van jou maken! Wie heeft de fro-yo-winkel nodig? Eenvoudig te maken en ongelooflijk lekker, het hele gezin zal dol zijn op deze romige luxe yoghurt traktatie.

Hier is een heerlijk notenvrij alternatief voor iedereen met een notenallergie – we weten zeker dat je pindakaas niet zult missen nadat je deze heerlijke zonnebloempitboter hebt geprobeerd. En als je het aan dit geweldige gezonde recept toevoegt, zul je merken dat je een echt heerlijke snack hebt.

Een Chiquita bananen-smoothie a day keeps the doctor away, luidt een Amerikaans gezegde. We adviseren deze smoothie als wake-up ontbijt voor een gezonde start van je dag.

Kamille is een bekend kruid om te helpen bij het slapen, en in combinatie met Chiquita banaan heeft deze ingenieuze thee een geweldige smaak waar je zeker van zult houden.

Onze Samenwerkingen en Initiatieven

Voor de Borstkanker Bewustzijn Maand, werken we samen met verschillende belangrijke NGO’s over de hele wereld, waaronder de volgende liefdadigheidsinstellingen in de volgende landen:

American Cancer Society: USA, Nederland, België

Pink Ribbon: Duitsland

AIRC: Italië

Hellenic Association of Women for Breast Cancer (Alma Zois): Griekenland

Onze samenwerking met American Cancer Society is hard nodig en vormt een belangrijk onderdeel van het serieuze werk dat wordt ondernomen om het bewustzijn van borstkanker te vergroten en een gezonde levensstijl te stimuleren en te promoten.

Race for the Cure is het grootste sportevenement in Europa ten behoeve van de gezondheid van vrouwen. Supporters rennen en lopen om geld in te zamelen voor borstkanker organisaties en ziekenhuizen en om het bewustzijn te vergroten. Met 500.000 nieuwe diagnoses en 125.000 mensen die jaarlijks in Europa en borstkanker overlijden, zijn de fondsen van vitaal belang.

Chiquita Pink Power Borstkanker Bewustwordingsmaand

DOWNLOAD DE INFOGRAPHICS

Feiten en Cijfers over Borstkanker

  • De grootste risicofactor voor het krijgen van borstkanker is dat je een vrouw bent, hoewel mannen ook borstkanker kunnen krijgen.
  • Het risico op het krijgen van borstkanker neemt toe met de leeftijd. De meeste borstkankers worden gevonden bij vrouwen ouder dan 55 jaar.
  • Het hebben van een naaste bloedverwant die borstkanker heeft gehad, verhoogt het risico om het te krijgen, hoewel de meeste mensen die borstkanker krijgen geen familielid hebben die het heeft gehad.
  • Lifestyle-gerelateerde risicofactoren zijn onder meer alcoholgebruik, overgewicht of obesitas en lichamelijk inactief zijn.
  • De beste tijd om een mammogram te krijgen is ongeveer een week na uw menstruatie.

DOWNLOAD DE RICHTLIJNEN

De Impact van COVID

In 2020, overgedragen naar 2021, hebben miljoenen mensen hun geplande gezondheidsonderzoeken gemist vanwege de angst voor COVID-19. Gezondheidsdeskundigen hebben hun bezorgdheid geuit dat het ontbreken van deze medische afspraken fatale gevolgen zou kunnen hebben, waardoor mensen een veel groter risico lopen op ernstige gezondheidsproblemen als gevolg van het ontbreken van vroege detectie, kennis en uitvoering van preventieplannen en het ontbreken van gezonde eet- en levensstijl gewoonten.

Kortom, Chiquita heeft de krachten gebundeld met belangrijke gezondheidsorganisaties zoals The American Cancer Society, Pink Ribbon in Duitsland en AIRC in Italië, om de boodschap aan vrouwen over de hele wereld te bestendigen met betrekking tot het belang en de urgentie van het krijgen van hun jaarlijkse borstonderzoeken en ervoor te zorgen dat het vroegtijdig wordt gedetecteerd.

Chiquita_Banana_Pink_Ribbon

Women’s Empowerment

Naast onze jaarlijkse Pick Sticker, koesteren we langdurige samenwerkingen met belangrijke NGO’s op het gebied van borstkanker in onze verschillende markten. Om tastbare manieren te bieden en consumenten aan te moedigen een gezonde levensstijl aan te nemen en te ondersteunen, ontwikkelen en delen we smakelijke en leuke recepten met onze voedzame bananen vol essentiële vitamines en mineralen en informeren we vrouwen over screening en vroege detectie.

Wij zijn van mening dat hoe beter vrouwen zijn om deze ziekte op te sporen en te voorkomen, hoe beter. Bij Chiquita zetten we ons van harte in om ervoor te zorgen dat vrouwen de beste kans krijgen om te slagen.

Chiquita en Vrouwen

Vanaf de vroege stadia van de ontwikkeling van het bedrijf heeft de geliefde Miss Chiquita ons merk vertegenwoordigt als ons icoon. We hebben haar en wat ze vertegenwoordigt ter harte genomen, het bevorderen van een werkplek met gelijke kansen en de noodzaak van ‘een goede buur zijn’. We hebben onafhankelijk beoordeelde programma’s voor onze werknemers, die ervoor zorgen dat vrouwen veilig kunnen werken, in een ondersteunende, zorgzame omgeving die hen in staat stelt hun talenten optimaal te benutten en hen helpt hun ambities waar te maken.

Onze Blauwe Sticker Roze Kleuren

We zijn gepassioneerde supporters van de strijd tegen kanker en de vitale strijd voor een algehele goede gezondheid. We vervullen graag onze rol om ervoor te zorgen dat mensen hun beste leven kunnen leven. Borstkanker bewustzijn maand geeft ons een kans om het belang van zelf-zorg, gezonde levensstijl en vroegtijdige opsporing te onderstrepen. We hopen dat wanneer je onze roze sticker op Chiquita bananen ziet deze oktober, het jou net als ons inspireert.

Onze Jaarlijkse Inzet voor het Goede Doel

De Pink Ribbon is een internationaal symbool van het bewustzijn van borstkanker en elk jaar in oktober presenteren miljoenen mensen de Pink Ribbon om het goede doel te steunen. Omdat onze wereldwijd erkende blauwe sticker een platform geeft aan onze vrouwelijke ambassadeur, Miss Chiquita, en van kleur verandert om de Pink Ribbon na te bootsen, zorgt dit voor een krachtige steunbetuiging.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link