Keukenprinsen En -Prinsessen
mei 4th 2021 ・ 4 leestijd in min
Bij Chiquita zetten we ons volledig in voor duurzaamheid, wat betekent dat we ervoor willen zorgen dat onze smakelijke bananen van hoge kwaliteit nooit verloren gaan. Voedselverspilling is een hot topic - ongeveer een derde van het wereldwijd gekochte voedsel gaat verloren (ongeveer 1,3 miljard ton), ter waarde van $ 1 biljoen. Jij kunt helpen voedselverspilling te verminderen door je bananen in te vriezen in plaats van ze weg te gooien.
Met een beetje hulp van je diepvries heb je het perfecte ingrediënt bij de hand voor allerlei heerlijke recepten. Bananenbrood met bevroren bananen? Reken maar! Hieronder bekijken we de belangrijke stappen bij het invriezen van bananen en enkele verrukkelijke recepten voor het gebruik van je bevroren feestmaal.
Plakjes banaan die in een diepvrieszak worden bewaard, zijn echter een goed alternatief en voor sommige recepten waarbij de banaan bevroren moet blijven, zijn ze essentieel. Dit is de beste manier om ze te bevriezen:
Als het je niet uitmaakt dat de plakjes banaan aan elkaar plakken, of als je geen ruimte hebt voor een bakje in je diepvries, waarom gebruik je dan geen zakjes om individuele in stukjes gesneden bananen in te vriezen – op deze manier ben je altijd zeker van je portiegrootte.
Als je bananen direct na het schillen invriest, of ze nu in hun geheel of in plakjes worden ingevroren, worden ze niet bruin. Als je bananen een tijdje buiten de diepvries uit hun schil laat staan, bestrooi je ze met citroen, ananas of limoensap om ongewenste bacteriën te doden en ervoor te zorgen dat ze hun mooie romige kleur behouden.
Maar je wilt je bevroren bananen niet altijd ontdooien, want voor sommige recepten zijn ze gewoon geweldig. Als je een banaan echter invriest, zal hij erg zacht zijn als je hem op kamertemperatuur brengt. Er is geen reden waarom hij niet langer een geweldig ingrediënt voor het bakken is. Laat de banaan een paar uur op kamertemperatuur ontdooien en onthoud dat je alle vloeistof die tijdens het ontdooien naar buiten komt, evenals het vruchtvlees kunt gebruiken, zowel bij het koken als voor een smoothie.
Hieronder hebben we een aantal geweldige nieuwe recepten die je een aantal goede ideeën zullen geven voor spannende manieren om je bevroren bananen te gebruiken. Laten we een kijkje nemen.
Dit gemakkelijk te maken nicecream van bevroren bananen is een geweldige, gezonde manier om jezelf en het gezin eens heerlijk te verwennen. Dit eenvoudige recept bevat bevroren bananen, die rechtstreeks uit de diepvries komen, om een heerlijk romige traktatie te maken waar kinderen dol op zullen zijn. Hier is het handig om enkele gesneden plakjes bevroren banaan te hebben, omdat het veel makkelijker is om stukjes banaan te mengen dan een bevroren banaan in zijn geheel. Je zult versteld staan van de geweldige textuur van dit ijs, dat net zo lekker is als veel andere in de winkel gekochte merken, echt waar.
Bananensmoothies zijn gewoon geweldig. We hebben veel recepten op onze website voor smoothies met verse bananenstukjes en deze gaat nog een stap verder met onze favoriete gezonde, smakelijke traktatie voor het perfecte zomerse tussendoortje om af te koelen. Meng bevroren stukjes banaan met een melksoort naar keuze (amandel, haver, zuivel of kokos) en voeg kaneel, honing en walnoten toe voor een smaakvolle smoothie die perfect is om tot rust te komen na een hardloopsessie of het sporten.
Het mooie van het invriezen van bananen is dat je met een gerust hart zoveel als je wilt in de winkel kunt kopen: een trosje om in te vriezen en een trosje om op te eten. Op die manier heb je altijd een smakelijke Chiquita banaan klaar voor wanneer je een heerlijk, gezond tussendoortje nodig hebt, en weet je zeker dat je nooit meer een banaan verspilt.
Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!