Bananen


Bananen zijn het meest populaire fruit ter wereld en genieten de voorkeur van miljoenen mensen. Bij Chiquita streven we naar de voortdurende verbetering van hun kwaliteit, door nieuwe en “betere” productie- en vervoersystemen te gebruiken.

Door alle aandacht die ze krijgen, hebben onze bananen die bijzondere smaak en smeuïge textuur waardoor ze onvergelijkbaar zijn.
 


Bananen komen oorspronkelijk uit Zuidoost Azië. India is de belangrijkste producent ter wereld van dit fruit, maar ze worden ook intensief gekweekt in de tropische regio’s rond de evenaar, zoals het Caraïbisch gebied en Midden-Amerika, waar de gemiddelde temperatuur ongeveer 27ºC bedraagt en het erg vochtig is.

Wereldwijd is de meest gebruikte commerciële variëteit de Cavendish, maar volgens de schattingen bestaan er 400 tot maar liefst 1.000 cultivars (variëteiten).
 

De kwaliteit van onze Chiquita® bananen

Chiquita is vastbesloten om bananen te verdelen die van superieure kwaliteit zijn. Dit betekent dat onze producten enkel door de kwaliteitscontrole van Chiquita komen als ze aan onze strenge normen en strenge kwaliteitscontroles voldoen of ze zelfs overtreffen. We streven er voortdurend naar om onze landbouwpraktijken, productiemethodes, ons transport en rijpingsproces te verbeteren om zo de beste kwaliteit tegen een concurrerende prijs te leveren. Alleen onze beste producten verdienen het blauwe label synoniem voor kwaliteitsgarantie.

• Ons team heeft een uitgebreide agrarische en technische expertise in het telen, het oogsten en het optimaliseren van de kwaliteit in de bananensector.
 

• Wij bieden onze technische bijstand aan gecertificeerde producenten en werken met hen gedurende de levenscyclus van het product om de kwaliteit van onze bananen te maximaliseren en te behouden.

• Onze strenge en veeleisende kwaliteitscontroles worden uitgevoerd om onze klanten en consumenten tevreden te stellen.

Hoe meet Chiquita de kwaliteit?
We meten de kwaliteit niet alleen met onze interne teams maar ook met externe revisoren zoals Global GAP, SA8000 en Rainforest Alliance. Hun normen zijn gezien als de strengsten en veeleisend uit de industrie.

De banaan is het meest populaire fruit in de wereld. En raad eens wat ... het is ook onze favoriet. Bij Chiquita verbeteren we voortdurend de kwaliteit dankzij nieuwe, innovatieve landbouwmethoden, en dit steeds gecombineerd met een verantwoorde houding tov mens en natuur. Het resultaat: je krijgt een Chiquita banaan met een heerlijke smaak dat barst van de energie!

  • Een bananenschil bestaat uit celweefsel dat een fenolverbinding bevat, waardoor bananen hun typisch gele kleur krijgen.
  • Bananen rijpen door de omzetting van zetmeel in suiker, wat alleen gebeurt als de temperatuur niet te laag is. Het is dus verstandig om bananen buiten de koelkast te bewaren om te kunnen genieten van die karakteristieke smaak van de tropen.
  • De binnenkant van de bananenschil is fantastisch om lederen handschoenen, tassen en schoenen te poetsen en te onderhouden.
  • De schil geeft aan hoe rijp een banaan precies is. Naarmate de banaan rijp wordt, verandert de groene schil in een gele. Tijdens dit proces wordt het zetmeel in de banaan omgezet in suiker, wat een zoete smaak geeft aan rijpe bananen.
  • Zijn de bananen die je koopt niet zo rijp als je zou willen? Doe ze in een bruine papieren zak, samen met een appel of tomaat en laat ze een nacht staan.
Energie (kcal) 89   Vitaminen (mg)     Mineralen (mg)  
Eiwitten (g) 1.09  
Vitamine B3
0.67  
IJzer
0.26
Vetten (g) 0.48  
Vitamine B5
0.33  
Magnesium
27
Koolhydraten (g) 22.84  
Vitamine B6
0.37  
Fosfor
22
Waarvan: suiker 12.23  
Vitamine B7
0.37  
Kalium
358
Vezels (g) 2.4  
Vitamine C
8.7   Natrium 1
               
* per 100 gr product